MĂRTURIILE răniţilor din Club Colectiv

haia

Doi dintre răniţii în incendiul de la clubul Colectiv, internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, au făcut declaraţii emoţionante. Ei au spus că sunt trataţi „extraordinar” de medicii care fac eforturi uriaşe pentru a-i ajuta să-şi revină. Tinerii nu vor uita însă niciodată noaptea de 30 octombrie, noaptea de groază în care au văzut „oameni care au murit” în faţa lor.

Doi răniţi în incendiul produs la clubul Colectiv din Capitală au făcut declaraţii emoţionante de la Spitalul Bagdasar Arseni. Ei au povestit că se simt ca într-o familie la spital, că râd şi glumesc, fiind recunoscători că au scăpat cu viaţa din incendiu. Tinerii sunt însă revoltaţi din cauza întrebărilor agasante care vin din partea jurnaliştilor.

Încercăm să menţinem această stare de bine şi să trecem mult mai uşor şi mai repede peste toate întrebările pe care le puneţi în fiecare zi. Nu ne interesează aceste lucruri. Oamenii au văzut destulă moarte şi tristeţe la televizor. Ne întrebaţi dacă vom uita vreodată? Asta nu trebuie să se întâmple, pentru că acolo au murit oameni, iar cea mai importantă resursă pe pământ nu este petrolul, ci oamenii. Nu îi vom uita niciodată pe acei rockeri care au fost la concert, oameni deosebiţi. Îi vom comemora în fiecare an printr-un concert. Am văzut că moartea este foarte urată. Viaţa este ca un fir de nisip. O poţi pierde instantaneu. Am încercat să „infectăm” celelalte saloane cu voie bună, să râdem, să cântăm, să ne bucurăm de viaţă. Suntem o familie, ne iubim, râdea glumim, avem dragoste de la oameni pe care nu îi cunoaşteam. Vin oameni pe care nu îi cunoaştem şi ne aduc sacoşe. Sunt oameni buni în România. De asta să ne aducem aminte…„, a spus unul dintre tinerii răniţi.

Mai mult, aceştia au povestit cum medicii fac eforturi uriaşe pentru a-i ajuta să se recupereze.

Vrem să le spunem tuturor care sunt alături de noi, care ne ajută, mulţumim voluntarilor Colectiv, mulţumim echipei de doctori, de asistente, femeile care fac curăţenie de 5 ori pe zi. Ne simţim iubiţi de aceşti oameni. Fiecare trăieşte dreptul lui. Mi-a schimbat optica. Este mult mai plăcut să te bucuri decât să urăşti, e mult mai plăcut să faci un dar decât să iei ceva de la cineva. E mai benefic să râdem decât să plângem. Suntem trataţi extraordinar. Cine spune că sistemul medical românesc nu e bine pus la punct, nu cunoaşte nimic. Suntem copiii dânşilor. Sunt doctori care au stat câte trei zile în gardă să aibă grijă de noi, să arătăm cum suntem acum„, a mai spus băiatul.Alex, un concurent X Factor, a povestit că a fost norocos că a scăpat cu viaţă din incendiu. Cu toate acestea, imaginea unor oameni care au murit în faţa ochilor săi este greu de uitat.

Mă simt… primul cuvânt care îmi vine în minte este excelent. Mă simt foarte bine. Starea mea s-a schimbat foarte mult în bine. Sunt oameni geniali care au grijă şi chiar merită respectul nostru, şi nu numai al nostru celor care dăm de greu, merită aprecierea tuturor. Se vorbeşte mult şi prost. Aşa suntem noi învăţaţi. E păcat pentru că rănim anumite persoane care fac mult bine. Eu am fost foarte norocos pentru că sunt în viaţă. Încercăm să menţinem starea de bine. Am văzut oameni care au murit în faţa mea. Oare crezi că ne e bine dacă ne amintim lucrurile astea„, a spus Alex Plângu, un concurent X Factor, rănit şi el în incendiul de la Colectiv.

VEZI SI: 50 de MORTI PANA ACUM in incendiul de la Colectiv. Ultimul este Vladut, s-a stins chiar de ziua lui

2 comments

  1. Ce sa spun? Nefiind nici un comentariu… Sa incerc eu. La inceput am fost foarte critic fiind marcat de contactul pe linie profesionala cu un rocker, anarhist, prost educat, cu limbaj murdar, si avand intriga drept un cult. Dupa mine striga "capitane!!!!", dupa altii poate "comandante!!!", dupa altii "profesore!!!!", dupa altii "judecatorule!!!", dupa altii "avocate!!!", sau dupa altul "patriarhule!!!". Mai tarziu am observat si alti rockeri care majoritatea cad in acelasi comportament. Poate la inceput nu, dar cu timpul tot la fel devin. Mie personal imi place muzica ritmata, dar pe cat posibil o evit pe cea cu versuri. Exista muzica ritmata fara versuri. Muzica electronica. Aceea nu te indeamna la rautate pentru ca nu are mesaj in ea. Pe aceea o ascult nu zic nu. Iar pe cea cu versuri incerc s-o evit iar daca o aud evit sa retin sau sa inteleg versurile, si in nici un caz nu as ridica mana cu acel semn cu degetele. Este sugestiva fotografia… Se spune ca o batranica plangea si spunea "Doamne, tu m-ai uitat!?!?!. Fac pacate, gresesc iar tu nu ma mai pedepsesti!!!" E o mare ingrijorare pentru crestini atunci cand gresesc si nu simt nici o pedeapsa. Este normal atunci cand ceva te frige sa incerci sa indepartezi cu mana… Dar nu e bine sa continui sa gresesti….facand acel semn… Semnele sunt foarte importante… Pentru ca nu mai putem vedea lumea nemateriala din jurul nostru, facem semne. Unii fac semnul crucii, unii saruta icoane, unii fac pelerinaje, unii dau pomelnice, unii se cununa, unii se boteaza, unii fac plecaciuni, unii fac diferite fapte bune, ajuta pe cei bolnavi, ajuta pe cei din inchisori, fac milostenie, mangaie pe cei necajiti,ii ajuta cu ce pot, unii vorbesc respectuos, iubesc pe aproapele lor, nu-l judeca ci se roaga pentru el. Ma rog…fiecare cu ce se pricepe. Acestea sunt semne bune date catre Dumnezeu. Dar semnul cu cele doua degete este periculos. Este facut poate din nestiinta dar te duce la rau. A fost conceput cu acest scop si acolo duce. Au aparut cateva clipuri cu spectacole sataniste pe facebook. Sunt sugestive …sunt sugestive. Mare atentie incotro ne indreptam…. Incetul cu incetul se fabrica otetul… Nici nu simti cand te indrepti intr-o directie gresita facand niste semne pe care nu le intelegi…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *