MĂRTURIILE răniţilor din Club Colectiv

haia

Doi dintre răniţii în incendiul de la clubul Colectiv, internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, au făcut declaraţii emoţionante. Ei au spus că sunt trataţi „extraordinar” de medicii care fac eforturi uriaşe pentru a-i ajuta să-şi revină. Tinerii nu vor uita însă niciodată noaptea de 30 octombrie, noaptea de groază în care au văzut „oameni care au murit” în faţa lor.

Doi răniţi în incendiul produs la clubul Colectiv din Capitală au făcut declaraţii emoţionante de la Spitalul Bagdasar Arseni. Ei au povestit că se simt ca într-o familie la spital, că râd şi glumesc, fiind recunoscători că au scăpat cu viaţa din incendiu. Tinerii sunt însă revoltaţi din cauza întrebărilor agasante care vin din partea jurnaliştilor.

Încercăm să menţinem această stare de bine şi să trecem mult mai uşor şi mai repede peste toate întrebările pe care le puneţi în fiecare zi. Nu ne interesează aceste lucruri. Oamenii au văzut destulă moarte şi tristeţe la televizor. Ne întrebaţi dacă vom uita vreodată? Asta nu trebuie să se întâmple, pentru că acolo au murit oameni, iar cea mai importantă resursă pe pământ nu este petrolul, ci oamenii. Nu îi vom uita niciodată pe acei rockeri care au fost la concert, oameni deosebiţi. Îi vom comemora în fiecare an printr-un concert. Am văzut că moartea este foarte urată. Viaţa este ca un fir de nisip. O poţi pierde instantaneu. Am încercat să „infectăm” celelalte saloane cu voie bună, să râdem, să cântăm, să ne bucurăm de viaţă. Suntem o familie, ne iubim, râdea glumim, avem dragoste de la oameni pe care nu îi cunoaşteam. Vin oameni pe care nu îi cunoaştem şi ne aduc sacoşe. Sunt oameni buni în România. De asta să ne aducem aminte…„, a spus unul dintre tinerii răniţi.

Mai mult, aceştia au povestit cum medicii fac eforturi uriaşe pentru a-i ajuta să se recupereze.

Vrem să le spunem tuturor care sunt alături de noi, care ne ajută, mulţumim voluntarilor Colectiv, mulţumim echipei de doctori, de asistente, femeile care fac curăţenie de 5 ori pe zi. Ne simţim iubiţi de aceşti oameni. Fiecare trăieşte dreptul lui. Mi-a schimbat optica. Este mult mai plăcut să te bucuri decât să urăşti, e mult mai plăcut să faci un dar decât să iei ceva de la cineva. E mai benefic să râdem decât să plângem. Suntem trataţi extraordinar. Cine spune că sistemul medical românesc nu e bine pus la punct, nu cunoaşte nimic. Suntem copiii dânşilor. Sunt doctori care au stat câte trei zile în gardă să aibă grijă de noi, să arătăm cum suntem acum„, a mai spus băiatul.Alex, un concurent X Factor, a povestit că a fost norocos că a scăpat cu viaţă din incendiu. Cu toate acestea, imaginea unor oameni care au murit în faţa ochilor săi este greu de uitat.

Mă simt… primul cuvânt care îmi vine în minte este excelent. Mă simt foarte bine. Starea mea s-a schimbat foarte mult în bine. Sunt oameni geniali care au grijă şi chiar merită respectul nostru, şi nu numai al nostru celor care dăm de greu, merită aprecierea tuturor. Se vorbeşte mult şi prost. Aşa suntem noi învăţaţi. E păcat pentru că rănim anumite persoane care fac mult bine. Eu am fost foarte norocos pentru că sunt în viaţă. Încercăm să menţinem starea de bine. Am văzut oameni care au murit în faţa mea. Oare crezi că ne e bine dacă ne amintim lucrurile astea„, a spus Alex Plângu, un concurent X Factor, rănit şi el în incendiul de la Colectiv.

VEZI SI: 50 de MORTI PANA ACUM in incendiul de la Colectiv. Ultimul este Vladut, s-a stins chiar de ziua lui

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU