Marturia unui expert chinez. ADEVARUL despre VACCINURILE anti-covid

Expertul chinez Yi Weidong, șeful companiei chineze SinoVac, care a dezvoltat vaccinul CoronaVac, a recunoscut că, în momentul de față, nimeni nu poate crea un preparat cu o eficiență de sută la sută.

Omul de știință a explicat că vaccinul inactivat împotriva covid-19 (compus din particule de agenți patogeni crescuți într-o cultură specială și apoi uciși prin tratament termic sau otravă celulară) s-a dovedit cel mai eficient dintre toate tipurile dezvoltate. Dar nici unul ele nu poate garanta o protecție deplină împotriva infecției.

”În mod ideal, vaccinul ar trebui să asigure o imunitate de sută la sută, dispariția totală a cazurilor de infectare, de forme severe ale bolii, decese. Este idealul către care tindem, dar așa ceva nu poate fi existat”, a insistat specialistul chinez.

Citiți și:  O comediantă, care îi ironiza pe nevaccinați, s-a prăbușit la un spectacol de stand-up, chiar după ce și-a terminat gluma. „Sunt triplu vaccinată și Iisus mă iubește cel mai mult”, a fost ultima replică înainte să cadă

Weidong a adăugat că toate preparatele folosite pentru vaccinarea în masă nu au o eficiență de sută la sută. Dar, conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății, un vaccin este considerat ca adecvat utilizării dacă factorul de protecție este de cel puțin 50%.

SinoVac a început să lucreze la un vaccin încă din luna ianuarie a acestui an, imediat, practic, după confirmarea oficială a epidemiei de coronavirus în Wuhan, orașul din centrul Chinei de unde ar fi pornit pandemia. Procesul de vaccinare cu CoronaVac presupune două injecții la interval de 2-4 săptămâni, preparatul fiind destinat persoanelor care au împlinit 18 ani.

Sursa: dcbusiness.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Oamenii s-au săturat de vaccinul anti-Covid. Campaniile de vaccinare se prăbușesc în toată lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.