Mărturia tinerei din Alba Iulia, atacată in plina strada de un pitbull dezlantuit: ”M-a prins de picior şi mă târâia pe stradă. Politia mi-a spus sa renunt la plangere”

O tânără din Alba Iulia a fost atacată pe stradă de un pitbull, care a încercat s-o sfâşie după ce i-a ucis căţelul. Femeia s-a luptat minute în şir cu animalul, până când un martor a salvat-o. Dar pitbullul scăpat de sub control nu s-a oprit aici: i-a atacat şi pe poliţiştii chemaţi să intervină.

Scenele cumplite au avut loc spre seară, când pe stradă erau mulţi oameni, ieşiţi la plimbare cu câinii. Dar şi mulţi copii, aflaţi la joacă. Atacul i-a şocat pe toţi.

Tânăra a ieşit din casă pentru a-şi plimba câinele, în acel moment, de pe o strada a venit un pitbull masiv care s-a repezit asupra ei. I-a smuls cainele din brate, iar apoi a muscat-o de mana si de picior.

Căţelul din rasa Bichon nu a avut nicio şansă. A murit în braţele stăpânei, o tânără de 29 de ani. Femeia s-a luptat apoi cu mâinile goale cu animalul scăpat de sub control.

”A început să mă prindă de mână. M-a strâns foarte tare de mână. În momentul ăla am început să zbier. M-a prins de picior şi mă târâia pe stradă”, povestește tânăra.

Dintre martori, unul singur a intervenit. Un tânăr care a auzit strigătele femeii de la balcon. A coborât într-un suflet pentru a o ajuta.

”Am avut mare noroc că a intervenit un anume domn. Dacă el nu era, nici eu nu mai eram”, declară victima.

”Pitbullul din păcate deja începuse să muşte din doamna respectivă. Într-un final am reuşit să alung câinele de pe femeie. Este toată muşcată, răni foarte grave”, spune tânărul.

În zonă au apărut mai mulţi poliţişti, dar câinele i-a atacat şi pe ei. În cele din urmă, animalul a fost capturat. Stăpânul lui, un bărbat de 35 de ani, susţine că pitbullul i-a scăpat din lesă.

LUMINIȚA PRODAN, purtător de cuvânt IPJ Alba: Între timp, câinele a mai atacat un căţel, care era la plimbare împreună cu stăpânul său.

Pitbull-ul era deţinut legal, iar când a fugit, proprietarul i-a anunţat dispariţia la Secţia de Poliţie. Femeia atacată îi acuză pe agenţii care se ocupă de caz că i-ar fi sugerat să renunţe la plângere.

”Poliţia mi-a transmis că stăpânul câinelui este conştient de ce s-a întâmplat. Că-i pare rău de ce a făcut şi că vrea să ia legătura cu mine să ne înţelegem. Nu contează că mi-a omorât câinile că C’est la Vie, asta mi-a spus poliţistul”, dezvăluie tânăra.

Reprezentanţii IPJ Alba resping acuzaţiile femeii. Între timp, câinele i-a fost înapoiat stăpânului său, care riscă până la 3 ani de închisoare pentru că nu a prevenit atacul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *