Mărturia halucinantă a unui ROMÂN care a trăit opt ani în Orientul Mijlociu. Care este ADEVĂRATUL pericol acum

IMIGRANTI

Valul de imigranți arabi care a ajuns în Europa „a fost transformat într-o adevărată afacere din care unii au numai de câștigat”.

Cel puțin asta susține Emanuel Peterliceanu, un băimărean de 37 de ani, care a studiat în Irak și apoi în Siria, iar după ce a petrecut opt ani în Orientul Mijlociu spune că s-a familiarizat cu arabii și spune că mulți dintre cei care au ajuns în Europa mint în legătură cu țara lor de provenineță.

„În primul rând, nu doar prin prisma faptului că am studiat în Irak sau că am trăit în Siria, ci și datorită faptului că mă ocup cu integrarea refugiaților de doi ani, eu fiind președintele Asociației Nord pentru Cooperare și Integrare, am ajuns să cunosc cultura tuturor țărilor arabe și pot spune că sirienii ca popor sunt oameni cu concepții liberale, riscul ca sirienii să nu se poată integra în societatea europeană este mic.

În ceea ce ne priveste pe noi, pericolul îl reprezintă organizațiile teroriste musulmane care au găsit o breșă în sistemul birocratic european și occidental.Această breșă este tocmai faptul că orice persoană care trece fraudulos granița poate să se declare refugiat. Declarându-se refugiat are șanse să primească statutul de refugiat sau în cel mai rău caz de protecție subsidiară și implicit pașaport românesc. În cazurile de forță majoră, cum este cazul Siriei, toate statele lumii sunt obligate să acorde statutul de refugiat oricărui sirian care fuge din calea războiului”, spune băimăreanul.

Emanuel Peterliceanu susține că a mai întâlnit astfel de practici și că mulți refugiați profită de emoția creată de situația sirienilor pentru a primi statutul de refugiat.

„Primul meu contact cu refugiații a fost în februarie 2008 când am întâlnit în Baia Mare un grup de refugiați care pretindeau că sunt irakieni. După o scurtă poveste cu ei am inceput să mă întreb de ce oare zic oamenii ăștia că sunt refugiați irakieni când accentul lor nu era irakian. Și ne întrebăm de ce oare au ales acei arabi să se numească irakieni.

Dacă privim din punct de vedere pozitiv răspunsul este simplu. Dacă te declari irakian este mai simplu să primești statutul de refugiat. Însă dacă privim din punct de vedere negativ situația ia cu totul o altă întorsătură.Atât atunci, cât și acum când mă ocup cu integrarea solicitanților de azil, am observat că există refugiați care, după accent nu sunt din țările din care declară că provin.

În ultimii ani am stat de vorba cu mulți refugiați și pot spune că am întâlnit din nou printre ei persoane care se declarau drept sirieni, iar după accent erau ori libanezi, ori de prin țările arabe din nordul Africii”, explică Peterliceanu.

În opinia băimăreanului criza refugiaților s-a transformat într-o afacere și cei care au de câștigat de pe urma acesteia nu au nimic de-a face cu războiul civil din Siria. Ar fi de fapt teroriști care în acest fel ajung în Occident pentru că nimeni nu are un control al refugiaților care ajung zilnic în Europa. Ar fi modul lor de a se răzbuna pentru că europenii i-au invadat în nenumărate rânduri.

„Problema cea mai stringentă pentru noi este că s-a declanșat un conflict între noi occidentalii și lumea islamică. Acest conflict s-a declanșat datorită faptului că noi popoarele occidentale am invadat în repetate rânduri statele arabe și musulmane și chiar suntem părtașe la suferința arabului și musulmanului în general. Politicienii noștrii îi numesc pe dușmani teroriști.

Da, aceasta este haina pe care o îmbracă musulmanul și de altfel singura haină pe care o poate îmbrăca în acest conflict. Și dacă acești teroriști nu au o armată regulată cu care să atace statele care i-au invadat pe ei, atunci vor încerca să formeze o armată hibridă, o armată neregulată care să poată penetra granițele statelor”, susține băimăreanul.

Emanuel Peterliceanu afirmă că „rufugiații” și-au creat adevărate rețele prin care ajung în Europa, ajutați de călăuze de origine arabă care nu sunt sirieni.

„În activitatea mea cu refugiații am auzit multe povești despre călăuze care facilitează accesul refugiaților în spațiul comunitar. Și sunt cazuri când și călăuza și refugiatul nu sunt din țara din care declară că provin. Cu alte cuvinte se întâmplă astfel ca statul roman să ofere statutul de refugiat unor persoane cu identitate falsă și care încropesc o poveste fictivă.

Totul este o afacere. Călăuza, care poate fi musulman si venit din zone total diferite decât cele care arată în cartea lui de identitate, facilitează tranzitul altor persoane care provin din zone numai de ei știute. Cu alte cuvinte Europa este înțesată de persoane cu identitate falsă și cu naționalitate știută doar de cei în cauză”, mai adaugă băimăreanul.

Băimăreanul susține că cei opt ani trăiți în Orientul Mijlociu l-au învățat că acolo nivelul corupției este extrem de ridicat și că mulți profită de acest lucru pentru a se infiltra în Europa. Experiența destul de mică a eutorităților europene în privința culturii și obiceiurilor lor,. Ar fi chiar punctul nevralgic de care profită aceștia.

„În țările coruptibile există birouri care falsifică pentru o sumă modică acte siriene. De amintit că falsificarea actelor siriene este floare la ureche. Actele lor nu sunt biometrice ci sunt niște hârtii mâzgălite și ștampilate cu cerneală de foarte proastă calitate, lucru care înlesnește falsificarea lor. Se vehiculează zvonul cum că ar exista și în România astfel de birouri care falsifică acte siriene.

Există refugiați care sunt preluați de la granița română și ajutați să-și facă o viață în alte zone ale Europei de către frații lor arabi care le sunt și parteneri de afaceri și călăuze.

Periculozitatea cea mare în contextul acestui val de refugiați este că oricine care vorbește limba arabă se poate da drept sirian și deci infiltra în Europa. Cu alte cuvinte umanismul nostru este chiar fisura în sistemul nostru de apărare. Ne întrebam probabil cum este posibil ca nimeni să nu-și dea seama că refugiatul poate fi din cu totul altă zonă decât cea declarată?

Problema este că întrebările puse de ofițerul de la Inspectoratul General pentru Imigrare pentru certificarea cetățeniei declarate de către refugiat sunt simpliste și nu-l pun în încarcătură pe refugiat. Aici este fisura în sistemul nostru de apărare, iar inamicul asta aștepta. Întrebarea care se pune aici este ce anume ne face pe noi să credem că o persoană care se declară sirian sau irakian, acea persoana chiar să fie de naționalitatea respectivă?

Iar dacă nu este din Siria sau Irak și totuși vine din acele locuri, atunci în mod cert aparține unor grupări teroriste și nu e neapărat obligatoriu să aparțină Statului Islamic, în Siria operând în momentul actual toate organizațiile teroriste musulmane din lume. Toți vin să lupte pentru o anumită ideologie pe care o consideră ei ca fiind cea mai potrivită zonei.Rămâne sarcina organelor abilitate să facă diferența între refugiații reali și cei declarați”, a punctat Peterliceanu. – sursa: vocea transilvaniei

VEZI SI: „Akbar romanes” – o mârțoagă țigănească pe post de cal sirian!

LASA UN COMENTARIU

Citiți și:  Uragan asupra Europei. Unde-au dispărut refugiații?