MARS ACASA, TORTIONAR NENOROCIT!

Revolta care m-a cuprins după ce am citit articolul din „Lumea justiţiei”, referitor la documentul prin care Augustin Lazăr, actualul Procuror general, a respins eliberarea condiţionată a disidentului IULIUS FILIP, prelungindu-i cu încă doi ani detenţia pentru atitudinea ostilă faţă de regimul comunist, este imposibil de descris în cuvinte.

Am aşteptat însă prima reacţie a lui Augustin Lazăr pentru a fi sigur că el şi nu altcineva a semnat acele două documente publicate de „Lumea justiţiei”. Şi aceasta a venit. Întrebat de o jurnalistă dacă el este cel care a semnat acele două Procese verbale, Augustin Lazăr a „răspuns” îngîmfat: „Vorbiţi de manipulările unui site? Sînt manipulările unui site, dedicate campaniei”!

În loc să răspundă fără echivoc la aceste acuzaţii grave, printr-un simplu „DA” sau „NU”, Augustin Lazăr a preferat acest răspuns ambiguu, prin care, de fapt, confirmă că el este cel care a semnat cele două Procese-verbale în calitate de preşedinte al comisiei ce a decis ca disidentul Iulius Filip să mai stea doi ani în penitenciar deşi avea dreptul să fie eliberat condiţionat, suportînd torturi de neimaginat, aşa cum au fost prezentate în serialul „Memorialul durerii”, realizat de Lucia Hossu Longin!

potrivit Legii nr. 23/1969, în fiecare penitenciar era o Comisie care lua decizii în privinţa eliberării condiţionate a celor care au executat două treimi din pedeapsă. Preşedintele acestei comisii era un PROCUROR DELEGAT DE PROCURATURA JUDEŢEANĂ de pe raza teritorială a penitenciarului. ACEST PROCUROR A FOST LA AIUD, ÎN 1985 ŞI 1986, ÎNSUŞI AUGUSTIN LAZĂR, Procurorul general de azi!

De el a depins soarta disidentului Iulius Filip, obligat să execute în întregime pedeapsa de 5 ani şi 4 luni, prin Sentinţa Tribunalului militar Cluj din 1982, deşi tortura lui putea fi măcar limitată pînă în anul 1985, cînd avea dreptul la liberare condiţionată. Dar procurorul Augustin Lazăr a decis ca Iulius Filip să stea în penitenciar, sub cele mai crunte torturi, pînă în 1987!

Augustin Lazăr ştia foarte bine ce face, căci sub semnătura lui, pe acele Procese-verbale prin care a decis să execute întreaga pedeapsă era scris: „Starea de fapt: În ultima perioadă a purtat discuţii duşmănoase la adresa RSR şi a redactat mai multe materiale, scrisori şi memorii cu conţinut duşmănos pe care le-a difuzat, atît cunoscuţilor cît şi unor organe oficiale. A fost pedepsit de 5 ori cu izolare, totalizînd 42 de zile de izolare, pentru abateri ca: injurii la adresa organelor de partid şi de stat”! Acum înţelegi, torţionar nenorocit, care eşti Augustin Lazăr, pentru ce l-ai condamnat pe Iulius Filip la peste doi ani de tortură? Căci, în timp ce tu te băteai pe burtă cu Securitatea, Iulius Filip atrăgea atenţia lumii libere despre ce se întîmpla în România sub Nicolae Ceauşescu!

Iar tu, domnule Klaus Iohannis, pricepi măcar acum pe cine ai numit Procuror general al României, susţinîndu-l şi acum, cînd Tudorel Toader a decis revocarea lui din funcţie? Ai aflat acum că a fost unul dintre torţionarii comunişti, călăul disidenţilor, şi că locul lui este lîngă Vişinescu, nu în funcţia de Procuror general?

Augustin Lazăr, un torţionar nenorocit în regimul comunist, pion ordinar al Securităţii, nu s-a oprit din relaţia cu securiştii, astfel încît a ţinut morţiş s-o facă şi în democraţie, semnînd acel Protocol cu SRI din 2016!

Şi, pentru că n-are nici măcar o fărîmă de ruşine în suflet, ştiind că a nenorocit destinul unuia dintre marii disidenţi români, Augustin Lazăr mai vrea acum încă un mandat de Procuror general, deşi ministrul Justiţiei i-a cerut revocarea înainte de încheierea actualului mandat, obţinut tot în urma unui arajament al „Sistemului”, prin care a fost înlăturat predecesorul lui, Tiberiu Niţu.

Augustin Lazăr n-are ruşine, n-are regrete, n-are obraz. Nu merită altceva decît să i se spună răspicat: Marş acasă, torţionar nenorocit!

Sursa:cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *