GENERAL

Marius Tucă, dezvaluiri socante: Cum l-a amenințat Băsescu: „Bă, vrei să ți-l arestez?!”

marius tuca 800x445 1

2006. România. Liviu Turcu, fost ofițer al Direcției de Informații Externe, care fugise înainte de Revoluție în Statele Unite, venea în România, invitat la Marius Tucă Show, cu o listă de politicieni „acoperiți.” Auzind de această vizită, Traian Băsescu, președintele în exercițiu, l-a invitat la Palatul Cotroceni, alături de jurnalistul Marius Tucă.

„M-am dus cu Liviu Turcu la Cotroceni. De fiecare dată când am fost acolo la Cotroceni, la Traian Băsescu, aveam ușile deschise.”, povestește jurnalistul în cadrul podcastului „România lui Cristache”, care avea deja o relație specială cu șeful statului, acesta fiind politicianul cu cele mai multe apariții la talkshow-ul lui Marius Tucă. Jurnalistului nici prin cap nu i-a trecut ce avea să urmeze. Președintele a vrut să-l primească separat pe Liviu Turcu, întrucât avea să-i transmită un mesaj.

Un episod de pomină cu Marius Tucă
„Liviu Turcu a venit livid, alb, verde, îi căzuse fața. I-a zis printre altele: «Ce credeai, mă, nenorocitule securist, că te-au trimis ăia de la CIA să-ți dau eu rețeaua?» Ce CIA fratele meu? Că eu îi plătisem avionul lui Liviu Turcu. Pe mine mă sunase imediat Băsescu să-mi spună: «Ce credeai? Nu știam că e rudă cu maică-ta?». Numele de fată a lui mama, Turcu, nicio legătură. Securiști d-ăia jegoși îi băgaseră lui Băsescu tot felul de chestii în cap.”, este convins Marius Tucă. Emisiunea cu Liviu Turcu a avut loc, însă ulterior jurnalistul a primit un telefon de la Cotroceni.

„Mă sună Băsescu: «Băi, Tucă, vrei să ți-l arestez pe Liviu Turcu în drum spre aeroport?» Poftim? M-a luat cu rece pe șira spinării. Președintele țării să te sune să-ți spună așa ceva. Și mi-l aresta mie… Era omul meu și al CIA… Și în momentul ăla s-a terminat. 10 ani de zile ne-am ascuns unul de altul.”, a mai spus jurnalistul.

După acest moment au început hărțuirile și abuzurile. Sistemul deja se formase, iar autoritățile au început să vâneze vocile neprietenoase.

„Eu i-am zis «Statul mafiot», am scris de ani de zile în Jurnalul Național și d-aia au vrut Băsescu și cu Udrea să-mi închidă Taverna Sârbului. Mă chema partenerul meu, pe la 3 dimineața, să nu mai scriu în Jurnalul că ne închid afacerea. Și m-am întâlnit dup-aia cu șeful ANAF, Blejnar, săracu‘, care mi-a zis: «Domnule Tucă, n-am avut nicio treabă. Am executat un ordin.» Știu exact ce s-a întâmplat atunci.”, a mărturisit Marius Tucă.

Sursa: evz.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Un comentariu

  1. Foarte bine ti-a facut gozarul imputit bai Tuca.
    Prea l-ai pupat in cur ca sa-ti permiti sa-l deranjezi cu ceva.
    Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa s-o belesti.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: