Un GUNOI: Marius Eduard Moise, fost ofiter anticoruptie, Mercedes de peste 75.000 de euro! Acesta a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Marius Eduard Moise, comisar sef in cadrul IGPR – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, la data faptelor ofiter de politie judiciara din DNA, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si favorizarea faptuitorului.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Marius Eduard Moise, la data faptelor ofiter de politie judiciara din cadrul DNA (pana in martie 2020), in prezent comisar sef in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (I.G.P.R.), pentru luare de mita in forma continuata (doua acte materiale), folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si favorizarea faptuitorului.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada octombrie 2018 – iunie 2019, Marius Eduard Moise, in calitate de ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui functionar din administratia publica locala foloase necuvenite pentru un om de afaceri, constand in obtinerea, de catre acesta din urma, a doua contracte pentru firma sa (din derularea carora a fost obtinuta suma totala de 2.158.262 lei).

„In schimbul acestui ‘ajutor’, ofiterul de politie judiciara ar fi promis si ar fi asigurat functionarului acces la informatii nedestinate publicitatii, respectiv date cu privire la activitatile de urmarire penala derulate intr-un dosar al D.N.A. (momentele in care se realizau audieri de persoane, ridicari de documente, etc.). In perioada 2018 – 2020, inculpatul Marius Eduard Moise a utilizat un autoturism de lux (Mercedes GLE 450/4MATIC AMG) inregistrat pe numele firmei in interesul careia ar fi actionat”, mentioneaza anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Conform unor interceptari date publicitatii de Rise Project, Moise a actionat in favoarea lui Marian Goleac, fostul sef ADP 4, mana dreapta a primarului Daniel Baluta (PSD). Sotia lui Goleac, Nicoleta Goleac, este acum deputat PSD.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *