fbpx
Filme Online Subtitrate

Maria Tănase (2002) – film romanesc online

lavinia sandru rol in filmul despre maria tanase

Maria Tănase – film online romanesc

Maria Tănase iubit așa cum a cântat, cu patimă, fără să-și refuze nimic și punând totul la bătaie pentru bărbatul iubit. De la sufletul său mare până la averea câștigată cu vocea ei inegalabilă, artista a trăit intens și a iubit cu pasiune.

Prima dragoste a Mariei Tănase a venit la vârsta de 15 ani. Încântătoare, talentată și fascinantă, ea a cunoscut multe iubiri și a fost iubită în mod egal. A sacrificat chiar și averea sa pentru bărbatul ei, care era închis sub acuzația de spionaj. Îl adora pe celebrul sculptor Constantin Brâncuși în perioada în care amândoi erau la apogeul gloriei lor. Cu toate acestea, s-a căsătorit târziu cu un prieten apropiat, căruia i-a mărturisit dragostea abia pe patul de moarte.

La vârsta de 20 de ani, Maria Tănase s-a îndrăgostit de un medic care a lăsat-o gravidă. Acesta a ajutat-o să întrerupă sarcina, iar apoi a plecat, lăsând-o cu inima frântă. Se pare că acest avort a avut un impact negativ asupra fertilității artistei, devenind astfel unul dintre marile ei regrete.

În momentul întâlnirii cu Constantin Brâncuși, Maria Tănase avea 25 de ani și deja era o voce cunoscută în toată țara. Înregistrase primul său disc la Viena. Relația lor a fost intensă, iar cei doi s-au îndrăgostit și s-au despărțit cu pasiune. Întâlnirea lor a avut loc la o expoziție din 1938, sub conducerea lui Dimitrie Gusti. Petre Pandrea, în cartea sa “Brâncuși – Amintiri și exegeze”, a descris relația lor ca fiind una plină de inteligență și mondenitate.

Maria Tănase s-a căsătorit târziu, la vârsta de 37 de ani, cu Clery Sachelarie, un prieten și confident de ani buni. Clery, fost moșier și magistrat, era mai în vârstă cu 13 ani decât ea. În momentul căsătoriei, Clery se afla într-o situație financiară precară, ceea ce a determinat prietenii artistei să îl considere un profitor.

Maria Tănase a fost soția lui Clery timp de 13 ani, până în ziua morții ei. Cu toate acestea, adevărata ei iubire a fost Alfred de Chastelain, cu care a trăit cea mai frumoasă poveste de iubire.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.