MARFĂ DĂ MARFĂ DĂ MARFĂ

hipstereala

Un cocalar nu e conştient că e cocalar. Un hipster nu e conştient că e hipster. Un gherţoi nu e conştient că e gherţoi. Ei există doar datorită percepţiei altora despre persoana lor.

Un rocker e conştient că e rocker, un skinhead e conştient că e skinhead, un ultras e conştient că e ultras. Ei fac parte din subculturi care îşi asumă originea şi identitatea, mândrindu-se cel mai adesea cu acest lucru şi încercând să se remarce vestimentar, comportamental şi muzical. Mulţi dintre ei sunt patetici, evident, dar măcar încearcă să fie sinceri cu sine şi cu restul lumii. Până nu se plictisesc, după care îşi găsesc alte jucării.

Cocalarul şi hipsterul nu doresc să aparţină vreunui trend sau vreunei subculturi, ei doresc să fie mereu “la modă”, aranjaţi şi parfumaţi. Mereu în faţă la bairamuri slinoase sau la party-uri “elitiste”. Singura diferenţă e că primul vine din grotele manelismului de mahala, iar al doilea din saloanele snobismului urban. Primul umblă toată vara în şlapi, în timp ce al doilea soarbe ceaiuri prin Mall înfăşurat în fulare până la podea. Primul e sclavul primitivismului, al doilea al alternativei cu orice preţ. Primul poartă lanţuri de aur la gât, al doilea se tunde ca un fagot. Greţoşi amândoi.

Gherţoiul de bloc nu are preferinţe muzicale, el ascultă orice melodie îl îndeamnă la dansul buricului. Important e să se audă acordeonul şi taragoata.

Hipsterul se implică în diverse ONG-uri şi ascultă numai viniluri cu “un tip mişto din Indonezia, transsexual, fără mâna stângă şi piciorul drept, vegan, cu rasta şi 25 de pirsuri, care cântă ethno-jazz la muzicuţă şi grunge la harpă, combinat cu ceva trance-lounge-trip-hop mega-mega-mega mişto”.Ce e mai jenant: a dispreţui complet arta sau a considera că orice rahat se poate transforma în operă de artă după două cuie?

Uneori îmi doresc s-o văd pe Janis Joplin cântând manele la o nuntă a cărei punct culminant să fie o sinucidere ritualică în masă…

Şi n-ar fi mare scofală dacă între aceste extreme ale unei generaţii deraiate s-ar mai găsi şi altceva în afară de coji de seminţe sub unghii vopsite… De Goran MrakicFrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.