MAREA OPERATIUNE. Cutremur la vârf, în România. Ruptură TOTALA între „grei”

Marian Vanghelie a dat știrea sfârșitului de săptămână, vineri, în studioul DCNews, unde a vorbit despre Florian Coldea, general (r) al SRI. ”Este dispus să facă orice ca să scape”, a spus social-democratul, vorbind despre dosarul în care generalul în rezervă a fost chemat pentru a fi citat și în care ar urma să fie audiat, săptămâna viitoare, potrivit unor surse.

Vanghelie susține însă că Coldea a fost deja audiat, în 23 aprilie, când a fost chemat la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. „Domnul Coldea a fost audiat. Nu a vrut să dea declarații. A zis că a venit să ridice citația. Nu există această formulă. Îi transmit, pentru că am căpătat experiență și pot să am un dialog juridic acum.

Citația poate fi ridicată și de un avocat, poate fi trimisă acasă. El a fost anunțat că trebuie să se ducă acolo, dacă nu, vor veni oamenii, jandarmii și îl vor lua de pe stradă. Și a ajuns acolo. Știți că domnul Coldea lansează ideea că el nu are nicio treabă, și că ar vrea să negocieze, ar vrea să scrie… Întrebarea e: scrie de Maior, scrie de Kovesi?”, a spus Marian Vanghelie, vineri, 10 mai, în cadrul unui interviu acordat lui Bogdan Chirieac, la DCNews.

Citiți și:  Percheziții DNA. "Almanahe" va fi bagat dupa gratii

„Ar dori să facă denunțuri. Nu știu cum să le spun”, a precizat Vanghelie. Întrebat împotriva cui, a răspuns că e vorba de Traian Băsescu sau George Maior, notează DCNews. De asemenea, întrebat dacă a vorbit cu Coldea legat de acest subiect, Vanghelie a spus: „Nu am vorbit cu domnul Coldea. Vă dau informația că este dispus să facă orice ca să scape”.

Dosarul repatrierii lui Popa de la FNI

Dosarul a fost deschis după plângerea formulată de Sebastian Ghiță , care a susținut că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în România a lui Popa, în timp ce reprezentanţii Poliției Române arată că repatrierea a fost făcută conform legislației, prezentând în acest sens chiar și facturile plătite de Ministerul de Interne (MAI). În acest context, la finalul lunii martie, Secția specială de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați a anunțat că a demarat acțiunea penală împotriva fostei șefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruța Kovesi.

Citiți și:  Percheziții DNA. "Almanahe" va fi bagat dupa gratii

Kovesi a fost acuzată, în acest dosar, de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă după ce inițial fusese plasată sub control judiciar 60 de zile, măsură anulată la ÎCCJ.

La data repatrierii lui fostului șef al FNI, Laura Codruța Kovesi era Procurorul General al României, iar Nicolae Popa era cunoscut drept omul de încredere a lui Sorin Ovidiu Vântu, care fusese condamnat, definitiv, la peste 10 ani de detenție în dosarul FNI.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu