Marea Britanie: ținem cu patronii, nu cu cerșetorii!

marea-britanie

George Osborne: “ținem fără rușine cu firmele”. YES!

Ministrul de Finanțe al Marii Britanii a spus-o pe față, când a prezentat noul buget al tarii. Si de ce s-ar fi ascuns? Rușinos e sa ții cu cerșetorii, cu asistații social. Rușinos e sa iei din banii celor care duc economia in spate, care se lupta cu criza – si sa-i dai unor putori, unor incompetenți, unor ratați care n-au reușit nimic in viața lor. Si nici nu vor reuși vreodată.

Începând din 2012, începând de azi chiar, Marea Britanie renunța la statul social. Am mai spus asta: pe viitor vor fi doar doua feluri de oameni: cei rentabili si cei morți. Ascultați-l pe Osborne, cu o declarație gen Margaret Thatcher:

“Acest buget răsplătește munca. Marea Britanie își va câștiga pe merit locul in lume. Nu exista alt drum pentru ieșirea din criza. Acest buget sprijină familiile care muncesc si pe cei care își caută de lucru. Sprijină fără rușine afacerile si e de partea ambițiilor, a celor care vor ceva mai bun pentru ei înșiși si pentru familiile lor”.

Odată cu declarația lui Osborne, călcarea in picioare a sărăntocilor devine politică de stat in Europa.

Socialismul a adus Europa in pragul falimentului!

Situația economica a Marii Britanii este dezastruoasa.

 • Datorie externa: 2 trilioane USD (79.5% din PIB)
 • Cheltuieli bugetare: 1.2 trilion USD
 • Venituri bugetare (inclusiv împrumuturi): 1 trilion USD
 • Exporturi: doar 495 miliarde USD.
 • Deficit: 8.8%.

(Sursa: CIA)

Am precizat exporturile, pentru ca George Osborne însuși a zis ca ele sunt singurul venit real al unei tari in acest moment (exact cum am zis si noi pe acest blog). PIB-ul include împrumuturile, deci raportarea datoriei la PIB păcălește oamenii si le da o falsa senzație de siguranța.

In realitate, situația e mult mai grava. Chiar daca Marea Britanie taie pe loc cheltuielile bugetare la nivelul veniturilor (deci taie 200 de miliarde USD pe an: enorm) si chiar daca oprește orice împrumut, tot ii vor trebui circa 10 ani, sa își plătească datoriile si sa iasă din criza. Timp in care suferințele populației vor fi teribile. Iar Marea Britanie e o tara puternica, cu piețe de desfacere mari si cu o poziție solida in comerțul internațional. De România cea mica si proasta, ce sa mai vorbim?

Deci, pentru englezi, următorii 10 ani vor fi de iad. Pentru români însa, iadul va dura cel puțin un secol.

Cine vor muri primii de foame?

Asistații social si pensionarii. Aici George Osborne e foarte clar.

Pensiile: începând din acest an, pensiile sunt înghețate. Indiferent de inflație, pensiile vor rămâne la aceeași suma. Adică, de fapt, vor scădea in permanenta (ca inflație, nici o grija, va fi din belșug in toata Europa).

Șomajul si ajutoarele sociale: in trecut, daca n-aveai de lucru, statul social iți dădea bani, pana găseai ceva…pe măsura. Pe care “măsura”? Cine stabilea “măsura”? Pai tot tu! Daca nu-ti plăcea salariul sau mutra patronului, refuzai sa te angajezi si nici o problema: banii iți veneau in continuare acasă. Daca patronul nu vroia sa-ti dea bani de bunăvoie, Statul ii lua cu forța din buzunar si avea grija sa ajungă tot la tine. Al dreacului capitalist, îndrăznește sa te pună la munca!

Ei bine, povestea cu “măsura” si ajutorul social s-a cam terminat. Indiferent ca ti se oferă 1 euro pe luna, ești obligat sa accepți. Daca refuzi, adio șomaj sau ajutor social. Mori de foame, putoare socialista!

Ah, ce-mi place criza asta!

“Privatizam tot, externalizăm tot!”

Marea Britanie avea oricum un sector privat mult mai puternic decât restul Europei sociale, ca Franța sau Suedia (de aceea o sa si scape mai repede din criza). Iar acum, guvernul Cameron distruge complet monopolul statului asupra serviciilor publice. David Cameron a prezentat in Parlament cel mai ambițios plan de reforma din ultimul secol. Iată câteva exemple (șocante pentru socialiști):

 1. Privatizarea Politiei: am mai vorbit de asta. De cate ori nu i-ați auzit pe imbecilii de stânga făcând pe savanții: nu se poate domne’ sa externalizăm totul…uite, Politia nu poate fi privatizata. Ba uite ca se poate, dobitocule: David Cameron unveils plans to privatise parts of police service (Daily Mail).
 2. Privatizarea sănătății: competiția e buna. Monopolul statului in sănătate a dus, in orice tara, la servicii mizerabile si exagerat de scumpe. Pai ia sa concureze spitalele intre ele si sa înceapă sa atragă bolnavii! (BBC: David Cameron: End state monopoly over public services).
 3. Privatizarea drumurilor: drumurile costa bani. Banii vin de la firme. Pai de ce sa plătească o firma, ca sa se plimbe toți cerșetorii? Ia mai bine sa plătească fiecare, pentru ce folosește! Privatizarea drumurilor, exact asta înseamnă: bariere cu plata, unde bagi moneda si ești liber sa folosești drumul. Minunat! N-ai monede? Pai muncește, putoare socialista: roagă-te in genunchi la un patron sa te angajeze si o sa te poți plimba cat vrei. (The Guardian: David Cameron unveils plan to sell off the roads).

Marea Britanie, noul paradis fiscal al Europei.

Taxe mari înseamnă economie distrusa. Înseamnă preturi mari, produse nevândute, firme necompetitive. Taxe mari înseamnă socialism. Nici o tara nu-si va reveni din criza fără tăieri de taxe. Guvernul britanic a înțeles asta, iar George Osborne a spus clar in Parlament: Marea Britanie va deveni din acest an, cel mai bun loc din lume unde merita sa faci afaceri. La concurenta deci cu Hong Kong, Singapore, China.

Iar anunțul tăierilor de taxe, deja a avut efecte: analiștii prevăd o ușoara revenire economica in acest an, iar pe Bursa investitorii își recapătă încrederea (The Independent: George Osborne hopes ‘tax cut’ can propagate shoots of recovery).

Bravo, Osborne!

România, iadul fiscal al Europei.

România e cea mai buna dovada de imbecilitate socialista: de trei ani de zile creste taxele si impozitele in permanenta, ba chiar inventează unele noi (impozitul forfetar). Adică exact invers decât reformele din Marea Britanie, Bulgaria, Polonia sau Georgia.

Rezultatul? Aceia ies din criza, România se afunda si mai mult. Firmele private fug din România ca din iad. Investițiile străine au scăzut de la 9 miliarde, la 1 miliard de euro. 200,000 de firme s-au desființat, iar 22,000 s-au mutat in Bulgaria, Republica Moldova, Polonia, sau in alte paradisuri fiscale. Si firme mici, si firme mijlocii, si firme mari (Nokia, Colgate, Coca Cola, Kraft Foods, iar Dacia va produce noul automobil in…Maroc).

Ce au înțeles din asta politrucii români? Sa crească in 2012 salariile bugetarilor si sa mențină in schimb CAS-ul la nivelul insuportabil, care a blocat economia. Ha! Si atenție: absolut toate partidele fac exact aceleași promisiuni populiste. Si PDL, si PNL (de comuniștii lui Iliescu din PSD, nici nu mai vorbesc).

Ce dovada mai buna vreți ca in România nu exista partid de dreapta? Nu exista nimeni ca Osborne si Cameron; nimeni care sa-si ia inima-n dinți si sa distrugă statul social; nimeni care sa salveze aceasta tara din groapa cu rahat roșu si comunist, in care se îneacă de 60 de ani.

România e moarta. Un capitol încheiat. Iar daca trăiți in România, morți sunteți si voi, dragi cititori. Socialismul v-a omorât.

Nu poți sa ai o țară puternică, făcuta din oameni slabi. – Sursa: CPP

One comment

 1. Socialismu este urmasul comunismului. Istoric vorbind marxism-comunismul e un sistem social idealist dar totodata nerealist care nu poate fi aplicat.

  Comunisti nu au reusit sa ramana la putere decat prin genocide in masa, asa ca era destinat sa cada demult, daca nu folosea violenta pentru a ramane la putere.

  La fel si socialismul este idealist si neralist pentru ca lumea este carmuita de capitalism. China este tara in care comunisul era la putere, dar au trecut la capitalism salbatic.

  Socialsimul se vede ca e o politica idealista, demagogica care a esuat total si nu mai merita sa ajunga la putere. Daca Europa nu scapa de socialism, va deveni cea mai slaba putere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *