MAREA BRITANIE SE PREGĂTEȘTE DE RĂZBOI CU RUSIA

marea-britanie-planuri-de-razboi-contra-rusiei_442863

Armata britanică solicită întăriri cu tancuri pentru a face față amenințărilor de război din partea Rusiei.

Ofițeri superiori din armata Marii Britanii avertizează că trebuie să se investească în modernizarea armatei, care să poată să țină piept într-o eventuală luptă cu trupele lui Putin, potrivit publicației Express.

Acest avertisment vine pe fondul creșterii tensiunilor dintre țările NATO și Moscova, cu amenințarea Rusiei de „a lua contramăsuri nucleare”, după aflarea planului Statelor Unite, de modernizare a armelor nucleare de la o bază din Germania. David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii, încearcă în prezent să găsească ”o soluție de compromis” cu președintele rus Vladimir Putin, pentru anihilarea grupării teroriste ISIS din Siria.

Dar agresiunea Rusiei din estul Europei, creșterea incursiunilor bombardierelor Moscovei în spațiul aerian al NATO și dezvoltarea unui ”supertanc” rusesc i-au condus pe comandanții britanici ai armatei să admită perspectivele unui posibil război convențional la sol în estul Europei, care nu poate fi ignorat.

Armata Marii Britanii are 227 de tancuri de luptă Challenger 2, dar deși ele sunt încă capabile de acțiuni rapide, totuși acestea au nevoie urgentă de modernizări.

Anul trecut, armata britanică a luat parte la exerciții militare ale alianței NATO, în Polonia, cu 100 de vehicule blindate. Operațiunea „Black Eagle” a subliniat „capacitatea armatei britanice de a participa la o luptă de blindate într-un timp scurt, oriunde în lume, în sprijinul alianței”.

Cu toate acestea, potrivit Sunday Express, spre deosebire de aliații NATO, britanicii nu au reușit să deplaseze un escadron complet de 14 tancuri, plus două de rezervă, în termenul limită de 30 de zile.

Într-o declarație recentă, generalul Sir Nick Carter, șeful armatei britanice, a confirmat că Challenger 2 a fost considerat un tanc de înalt nivel.

Surse din cadrul armatei britanice au confirmat că dezvoltarea noului tanc de luptă rusesc T-14, prezentat cu ocazia paradei ținută la Moscova cu ocazia Zilei Victoriei, a dat ”de gândit strategilor”. T-14 este primul tanc din noua generație de blindate ale armatei Rusiei. Se preconizează ca armata rusă să fie înzestrată cu 2.300 de astfel de tancuri moderne până în anul 2020.

Săptămâna trecută, Rusia a anunțat că va fi obligată să ia contramăsuri pentru a ”restabili echilibrul de putere” din Europa, dacă Statele Unite vor efectua modernizarea armelor nucleare din Germania, prin amplasarea a 20 de bombe nucleare de tip B61-12.

VEZI SI: Un general de informații AVERTIZEAZĂ: România este o ȚINTĂ NUCLEARĂ pentru Rusia

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

3 comentarii

  1. De ce m-ar mira? Doar UK are granite comune cu Russia!……………. astia se ingrijoreaza iar Ro beasa' sub plapuma' ca' doar este inconjurata de Oceanul Atlantic nu!?

    • Flor ina … eu sunt cristi nel… Trezezte-te… Suntem in sec XXI…. Au aparut de mult timp avioanele si rachetele. Tu crezi ca mai conteaza ca sunt inconjurati de Oceanul Atlantic ? Daca nu ai inteles ce vreau sa spun te rog sa-i intrebi pe refugiatii la Eurotunel. Daca nici asa nu intelegi atunci nu mai intreba pe nimeni… poti sa dormi mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.