Marcel Vela începe DERATIZAREA în MAI: Polițiștii cu probleme vor fi EXECUTAȚI, iar Raed Arafat ar putea fi demis

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că, în urma controalelor făcute la Inspectoratele de Poliţie judeţene au fost descoperite unele „anomalii”, dând exemplul unor promovări în funcţii cu câteva luni înainte de pensionarea unor poliţişti, care erau „pila inspectorului”, pentru ca aceştia să beneficieze de pensii mai mari.

„Sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, nu neapărat că sunt în neregulă, dar au fost tolerate de-a lungul anilor şi de conducătorii din departamentele din minister, şi de miniştri sau chiar de sindicate şi ele pot fi îmbunătăţite”, a declarat vineri, la Digi 24, ministrul Afacerilor Interne, referindu-se la activitatea din inspectoratele de poliţie judeţene.

Ministrul a dat ca exemplu faptul că „prea mulţi oameni sunt în birouri şi prea puţini pe stradă”, susţinând că proporţia ar trebui schimbată şi crescut numărul poliţiştilor care lucrează efectiv în teren.

Citiți și:  Ministrul Educatiei il ataca la scena deschisa pe Arafat

Vela a mai vorbit şi despre faptul că există acte normative care îi favorizează pe poliţiştii care încalcă regulamentele.

„Alt exemplu poate fi cu privire la unele acte normative în favoarea celor care încalcă regulamentele şi nu pot fi anchetaţi sau analizaţi mai mult de un an şi dacă de la demararea anchetei administrative, disciplinare trec şase luni, este clasat dosarul, fie clasare, fie după un an a expirat timpul legal în care poţi să demarezi o anchetă administrativă, sunt anomalii care pot fi înţelese în anumite situaţii, dar nu doresc să fie catalogate, în viitor, ca privilegii”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne a precizat că în urma controalelor au fost descoperite cazuri de promovări în funcţii ale unor poliţişti cu câteva luni înainte de pensionare, „pentru ca promovatul, care era pila inspectorului, să poată ieşi la pensie cu o pensie mai mare în funcţie de comanda sau misiunea pe care o îndeplinea”.

Citiți și:  Arafat anunta NOI RESTRICTII! Devin obligatorii în România de sâmbătă!

„Era evident că acea promovare a fost făcută subiectiv doar pentru a fi în favoarea unui om, nu în favoarea Ministerului”, a adăugat Marcel Vela.

Acesta a precizat că în prezent se efectuează un audit la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, care ar putea fi demis, iar Corpul de Control al ministrului se află la un inspectorat din ţară.

În ceea ce priveşte măsurile care vor fi luate în aceste cazuri, ministrul spune că trebuie avute în vedere acele decizii astfel încât să nu se ajungă la procese în instanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.