Marcel Vela, în inspecție la Vama Nădlac: ‘E un fake news’!


Marcel Vela s-a dus să facă o inspecție la punctele de trecere a frontierei, în vestul țării, la granița cu Ungaria. Ministrul de Interne a discutat și cu omologul de la Budapesta, iar de mâine românii ar putea traversa Ungaria și la bordul autocarelor și microbuzelor. În plus, se vor deschide și alte 5 puncte de trecere a frontierei de stat, astfel că numărul total al acestora va urca la 10.

Vela a fost acuzat de jurnaliști că partea română a discutat cu cea maghiară pentru a opri, cât timp vizitează el vămile, transportul românilor pe teritoriul ungar.

”Nu are nicio putere poliția de aici ca să oprească populația în Ungaria. Acolo e un interval orar în care se poate circula, nu 24 din 24. Tranzitul se face între orele 21 și 13. Dacă se depășește acest interval, se oprește circulația. E un fake news! Nu Guvernul României stabilește asta. Am discutat cu ministrul de Interne de la Budapesta, iar de mâine, poliția din România și cea din Ungaria au stabilit următoarele lucruri:

  • tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări. Acum se intră pe 5 vămi, iar de mâine vor fi redeschise încă 5. Se poate bifurca pe 10 direcții. Am discutat și cu ambasadorul nostru care a făcut recomandări ca românii să intre prin partea nordică, dar au preferat Nădlac.

  • am mai stabilit ceva foarte important: e permis și transportul de persoane, în zona internațională, va scădea presiunea pe partea de autoturisme. Partea maghiară e deschisă la dialog. Un autocar cuprinde cel puțin 10 autoturisme, iar valul va fi foarte redus. Acest tip de transport va fi deschis indiferent de oră, nu doar până la ora 13. Realizăm un traseu strict pentru autocare, 24 de ore din 24 de ore. Acest traseu va fi pe autostradă, dar nu depinde de noi, ci de Ungaria. Ei au fost foarte deschiși la propunerile noastre. Mâine o să discute ei.”, a spus Marcel Vela.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile