MARCEL CIOLACU îl ținea în brațe pe DESPESCU. Iata cum „dormea” el la birou de frica lui PETRE TOBĂ

De câteva zile, demiterea șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, este subiect de scandal dintre premierul Mihai Tudose și ministrul de Interne, Carmen Dan. Însă, pentru cei avizați, este de notorietate faptul că în spatele lui Bogdan Despescu stă fostul șef al Poliție Române, și ministru de Interne în cabinetul Cioloș, Petre Tobă. Acum, Despescu este ținut în brațe și de vicepremierul Marcel Ciolacu, prietenul și omul de încredere al premierului Mihai Tudose.

Bogdan Despescu a intrat în poliție în 1996 ca ofițer în cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor la Poliția Municipiului Buzău. După un an ajunge ofițer cu atribuții în domeniul investigării fraudelor, judiciar și cercetare penală din cadrul Poliției Orașului Nehoiu, unde stă până în 2001. În acea perioadă, Omar Hayssam vâna la greu prin pădurile din zona Nehoiu-Siriu împreună cu fostul senator PSD Ion Vasile și, din când când, îi mai însoțea la vânătoare și actualul vicepremier Marcel Ciolacu.

Citiți și:  CULISE Tensiune MAXIMA la varful PSD. O functie CHEIE agita spiritele

Ulterior, Despescu este pus șef Birou Poliție Berca, după care, în 2002, este promovat ca adjunct al șefului Poliției Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Buzău. Din 2006 și până în 2011, a fost adjunctul Inspectorului Șef al IPJ Buzău, dar, în 2011, este promovat ca șef al Poliției județului Prahova, ca urmare a susținerii venite din partea Robertei Anastase, cea care ocupa, în timpul guvernării Boc, funcția de președinte al Camerei Deputaților. După ce a fost destituit în 2012, Despescu a reușit să-și găsească o funcție de șef de cabinet al șefului Poliției Buzău. Însă Petre Tobă era deja șeful Poliției Române, pus în funcție de Gabriel Oprea, în guvernul Ponta, iar Despescu reușește să se salveze și ajunge șef al Poliției județului Constanța. Apoi, Despescu ajunge ditamai șeful Poliției Române, pe mâna aceluiași Tobă, în timpul guvernului Cioloş.

Citiți și:  Va demisiona Alexandru Rafila? Ce spune Marcel Ciolacu

Când Tobă era ministru de Interne, Despescu nu pleca de la birou până când Tobă nu ajungea acasă. Dacă Tobă stătea la minister până la două noaptea, stătea și Despescu la biroul său de la IGPR până când Tobă ajungea acasă. Acum, în amintirea vremurilor de la Buzău, Ciolacu încearcă să-i salveze scaunul lui Despescu cu ajutorul lui Tudose, spre disperarea lui Dragnea și a protejatei sale din fruntea Internelor. – Sursa: Puterea.ro

VEZI SI: Şeful Poliţiei Române, chestorul buzoian Bogdan Despescu, A FOST DEMIS. Cătălin Ioniţă, cel care ar fi refuzat iniţial postul, îl va înlocui

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *