MApN, explicații despre blindatele surprinse pe șoselele României. Anumite site-uri mincinoase au afirmat ca se indreapta pentru inchiderea Bucurestiului

O serie de informații apărute pe diferite site-uri și pe rețele de socializare arată blindate ale Armatei despre care se spune că s-ar îndrepta spre București pentru închiderea Capitalei. Oficiali MApN au dezmințit categoric acest lucru și au explicat, pentru evz.ro, despre ce este vorba.

Mai multe vehicule militare care au fost surprinse pe șoselele din România au alimentat o știre fake news legată de Coronavirus. „Respectivele autovehicule militare se îndreptau către Craiova, nu către București. Este vorba de tehnica de luptă care se retrage în Garnizoană după două exerciții militare NATO care au avut loc la Cincu și la Capul Midia”, a explicat, în exclusivitate pentru evz.ro, colonel Constantin Spînu, șeful Direcţiei informare şi relaţii publice din cadrul MApN.

De altfel, într-o imagine intrată în posesia evz.ro se vede că pe autovhiculelee militare, staționate la ieșirea din Drăgășani, județul Vâlcea, se află un steag polonez.

„Sunt militarii de la Brigada multinațională care vin din poligonul Cincu spre Craiova. Este o unitate de infanterie poloneză în cadrul Batalionului 26 I Scorpionii Roșii din Craiova”, a adăugat colonel Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale.

Colonelul Spânu a mai explicat că astfel de deplasări de tehnică de luptă au loc de fiecare data când militarii români sau străini participă le exerciții.

În Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană Capu Midia, Detașamentul de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaștri” rotația VII, militarii români au participat în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din 2016, a mai transmis MApN. – Sursa: Evenimentul Zilei

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *