Manuela Hărăbor: Vaccinul nu este recomandat într-o pandemie. Nu faci decât să întărești virusul

Actrița Manuela Hărăbor a comentat, luni seara, la emisiunea „Marius Tucă Show” de la Aleph News, măsurile luate de autorități în pandemie și a vorbit despre campania de vaccinare, spunând că vaccinul nu este recomandat într-o pandemie, întrucât întărește virusul.

„Nu știu cât de remediu poate să fie vaccinul. Am învățat și biologie, și chimie și există un lucru fundamental: vaccinul nu este recomandat într-o pandemie. Virusul este atât de versatil, așa cum se spunea în biologie, nu faci decât să-l întărești. Nu vreau să pierd jumătate de viață inventând roata. Îmi pare rău că nu s-au încercat medicamentele. Decât să încercăm să inventăm ceva, hai să vedem ce funcționează. În anumite țări au făcut asta. (…)

Mă doare când se aruncă vorbe: focare de infecție. Peste tot, în fiecare comunitate au existat cazuri, a fost un procent foarte mic. Un focar înseamnă că într-o săptămână se îmbolnăvește mai mult decât jumătate. Am vrut să-mi spun of-ul și am postat pe pagina de Facebook, mă doare că suntem îngrădiți în ceea ce privește locul de muncă. (…)

A fost o bătaie de joc, pentru că nu au fost pregătiți. (…) Cam în toate domeniile. Ei ar fi trebuit ca timp de un an de zile să facă niște statistici: unde au fost focarele, să meargă pe punct ochit și punct lovit.”, a precizat Manuela Hărăbor.

Actrița a subliniat că „oamenilor le este atât de frică de moarte, încât nu mai trăiesc”.

„A trăi este o asumare. Dacă stau și mă las guvernată de această criză sunt atât de deschisă să fac un calcul să-mi dau seama că nu mai am din ce să trăiesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!