Manualul REVOLTĂTOR după care se predă istorie în Transilvania. JIGNEŞTE toţi românii

copii2283373-mediafax-foto-mircea-rosca

Manualul de istorie a secuilor, un manual alternativ distribuit copiilor secui din clasele a V-a şi a VI-a din Transilvania, conţine pasaje care susţin că românii le-au fost slugi şi că armata română a devastat şi a jefuit magazinele şi casele secuilor, în Primul Război Mondial, anunţă televiziunile de ştiri.

Manualul, aprobat de Ministerul Educaţiei de la Bucureşti, mai scrie că românii au venit în Transilvania ca iobagi sau slugi ale secuilor, fiind obligaţi să îi servească pe aceştia şi rămânând în Transilvania fiindcă au considerat că au un cămin prosper.

slugi

În manual, mai scrie că, după 1916, românii au devenit duşmanii secuilor, iar Armata regală română „a năvălit” în Transilvania, devastând casele şi magazinele secuilor şi făcând sute de victime din rândul copiilor şi bătrânilor secui.

Citiți și:  Ungurii fac legea în Țara Românească: Drapelul României dat jos de pe primăria Sfântu Gheorghe

În acelaşi manual alternativ, mai scrie că românii sunt de vină pentru criza izbucnită în secuime după septembrie 1940, când Transilvania de Nord a fost cedată Ungariei.

Televiziunile de ştiri notează că Ministerul Educaţiei se disculpă, susţinând că respectiva carte nu este un manual propriu-zis, ci „un material didactic auxiliar, pentru cursul opţional de istorie a secuilor”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
dracul
dracul
5 ani in urma cu

Unguri ordinari criminali mergeti in triburile de unde ati venit mincinosilor.Romanii au fost dintotdeauna aici voi nu meritati sa fiti in Europa.

Cecilia Pop
Cecilia Pop
5 ani in urma cu

Total de acord! Mars de aici, sunteti in Romania!

ion.gh
ion.gh
5 ani in urma cu

Cita minciuna si cita ipocrizie !!! Pina cind mai rabdam? Dupa revolutie un prieten secui se revolta ca ungurii l-au facu ungur .Oare citi ca el nu sint? Ungurii deturneaza adevarul istoric cu nerusinare!

eueueu
eueueu
5 ani in urma cu

Tot romanii sunt prosti. Cine a aprobat manualul ?????????? eee???

antiunguri
antiunguri
5 ani in urma cu

Ungurii niste criminali si mincinosi ordinari falsifica istoria la toate popoarele.Mars in Mongolia bozgori primitivi.