Manipularea cu brutarii din Sri Lanka si rasismul din România

Manipularea cu brutarii din Sri Lanka, rasismul din România și uriașa manipulare din spate

De câteva zile, toată presa din România nu se mai opreşte in a se „îngrozi” de cel mai mare caz de discriminare al „secolului”, petrecut undeva în secuime. Este vorba de cei doi muncitori din Sri Lanka. Recent, presa a mai identificat un caz petrecut undeva la Cluj. Un singur lucru ne face să ne punem câteva întrebări despre cei cazul celor doi lucrători din Sri Lanka, anume, evenimentele s-au petrecut puţin prea mult “ca la carte”.

Este din ce în ce mai clar că avem de a face cu o campanie de P.R. (relatii publice) de sensibilizare a opiniei publice cu privire la imigranţii şi muncitorii temporari. În acest moment, la redacţia Războiul Informaţional unde studiem din greu manipularea, nu exista nici un dubiu că ne confruntăm cu o campanie de imagine publică, condusă de o firmă de publicitate.

Nu susţinem rasismul, dar nu putem să nu ne întrebăm ce căuta cei doi Sri Lank-ezi în inima ungurimii? Sau de ce nu s-a isterizat opinia publică şi atunci când s-a aflat că ungurimea a maghiarizat un întreg cimitir aflat la Valea Uzului?

Părea la mintea cocoşului că dacă aduci oameni de alte rase, alte religii, alte culturi în comunităţi mici, mai devreme sau mai târziu undeva se va întâmpla ceva. Presa a aşteptat ca un vultur acest moment pentru a declanşa o campanie furibundă de sensibilizare a românilor. Campania pare îndelung şi atent planificată. Miza este uriaşă, e vorba de aducerea a nenumărate persoane pe post de „sclavi economici” care să lucreze pe salarii foarte mici.

Dar mai întâi să adresăm manipulările mărunte
O parte importantă a acestei campanii a fost punerea în circulaţie a numeroase dezinformări care au îmbrăcat fie forma unei întrebări retorice, fie a unei informaţii neverificate. Astfel, am văzut cum a fost circulata întrebarea: “De ce putem noi să mergem să muncim în Uniunea Europeană şi nu pot africanii să vină la noi?”. Sau ungurii nu doresc ca „mâini negre” să coacă pâinea “albă” de pe masa lor.

În spatele acestor simple manipulări avem o miză uriaşă, respectiv că acele corporații şi lanţuri de magazine care au intrat pe piaţa românească promiţând „locuri de muncă”, astăzi să îşi revendice dreptul de a aduce proprii „sclavi economici”. Mai mult, cei aduși vor fi lăsați aici să ne descurcam cu ei după terminarea contractelor.

Constituţia României
Au imigranţii „dreptul” să muncească în România? Constituţia României are un articol care interzice în mod explicit strămutarea unor populaţii străine pe teritoriul naţional, de asemenea este interzisă şi colonizarea.

Articol 4 punctul 3
Conform Constituţiei, dacă este un conflict între legea internaţională şi Constitutie, are prioritate Constituţia.

Muncitorii temporari nu sunt în România pentru a munci „temporar”
Sunt ei aici doar să muncească şi să plece înapoi? În ciuda a ceea ce se speculează în presă, „muncitori temporari” nu vin să muncească şi să plece acasă, ei vin să îşi aducă si familia, prietenii şi să îşi impună religia şi obiceiurile. Aceasta este capcana în care a căzut Marea Britanie şi Franţa prin anii 70-80 când au fost aduşi zeci de mii de muncitori „temporari”. Surpriză! aceştia când şi-au terminat contractele au refuzat să mai plece şi o mare parte au devenit asistaţi sociali sau solicitanţi de azil. A intrat in istoria Angliei expresia „nimeni nu s-a aşteptat că vor ramane”.

Ministrul Marii Britanii pentru emigrări, doamna Barbara Roche, a devenit celebră când a declarat despre expulzarea „muncitorilor temporari” ca: „expulzarea durează prea mult şi este emoţională”.

Prin urmare, muncitorii ce provin dintr-o ţară din lumea a III-a, primiţi de orice ţară europeană, nu au nici un motiv să se mai întoarcă, mai mult aceştia vor încerca să îşi aducă întreaga familie. Astfel, în spatele fiecărui imigrant sau muncitor temporar stau 15-30 de persoane care urmează să vină prin programele de „reîntregire familială”. De cele mai multe ori, cei care vin pe această filieră nu au nici o dorinţă să se angajeze.

Muncitori temporari beneficiază de mult mai multe drepturi decât se crede
Sunt nişte simpli cetăţeni străini? Deşi „muncitorii temporari” sunt prezentaţi ca „salvatorii economiei”, ei vin cu numeroase drepturi la pachet, precum dreptul să solicite azil, au dreptul să îşi reîntregească familia. Odată cu venirea imigranţilor, ONG-urile progresiste vor porni campanii agresive în favoarea „discriminării pozitive”, iar ei, imigranţii, vor începe să îşi impună cultura şi religia. Din momentul in care îşi vor depune solicitarea de azil, aceştia vor căpăta un statut special şi vor primi o mulţime de bani fără să facă nimic.

În proiectul strategiei naţionale privind imigraţia este stabilit ca obiectiv: accentul va fi pus pe mentinerea unei Europe in declin demografic drept destinație atractiva pentru migranți.

Nu vor ajuta cu nimic „economia”
Vor ajuta economia? În ciuda propagandei, aducerea de imigranţi şi muncitori temporari reprezintă semnalul declinului economic intrat într-o ultimă faza. Dacă atunci când marile companii au venit în România au cerut scutiri de taxe şi impozite promiţând „locuri de muncă”, acum intrăm într-o nouă fază, acum ei solicita să aducă săracii lumii care să muncească pentru nimic. Prin urmare, aceste companii doresc să ne exploateze piaţa şi resursele dar, mai nou, să îşi aducă proprii lucrătorii, oameni care vor rămâne pe capul nostru după ce companiile vor pleca.

Imperiul Roman de Apus și-a deschis larg porțile refugiaților goți si vizigoți care fugeau de alte populații mai barbare decât ei și a sfârșit prin a fi distrus de catre aceștia.

Românii sunt Europeni, lucrătorii din Sri Lanka nu sunt
De ce Românii pot munci în UE iar Srilankezii nu pot munci la noi? România este parte a Uniunii Europene, pentru a ajunge aici ne-am înstrăinat pădurile, resursele şi ne-am distrus industria. Totul s-a făcut în numele libertăţii de mişcare şi a libertăţii forţei de muncă, iar acum odată intraţi în U.E. vin unii şi propun ca toată lumea să beneficieze de libera circulaţie a persoanelor si a forţei de muncă.

Ne punem întrebarea legitimă: de ce oare să mai rămânem în Uniunea Europeană daca toata umanitatea are oricum aceleași drepturi in U.E.?

Da, românii pot munci în U.E. deoarece românii sunt europeni, filipinezii şi srilankezii nu sunt.

Sunt ungurii din secuime rasişti?

Deşi presa a făcut mare tam-tam că ungurii din Ditrău nu vor ca „mâini negre” să coacă pâinea albă, nu avem nici o informaţie sigură în acest sens. Pare că vorbim de o singură declaraţie scoasă din context, marea majoritate a oamenilor se temeau că dacă „a venit unul” vor veni „mulţi alţii”. Acest fapt este absolut adevărat, fiecare „refugiat” aduce cca. 20 de rude.

Nu este o problema de „rasa” iar cei doi brutari din Sri Lanka nu au nici o vina, problema este că ne sunt aduși coloniști. Problema este ca avem firme care aduc cetățeni din afara Europei să lucreze in România, firme care repeta aceeași „greșeală” pe care au făcut-o toate țările U.E., anume nu au luat masuri ca respectivii sa mai si plece.

Să aprofundăm puţin subiectul
Ştirea cu cei doi muncitori din Sri Lanka a fost speculata în reţelele de socializare, unde cei doi au ajuns fie refugiaţi, fie oameni care au ajuns să lucreze întâmplător în România. În realitate, vorbim de o campanie de colonizare care doreşte să înlocuiască românii plecaţi peste graniţă. Un articol publicat în data de 15 martie 2019 de ziarul Adevărul se intitula: Muncitorii din Vietnam şi Sri.Lanka sunt aşteptaţi cu braţele deschise în România. Tot ce trebuie să ştie patronii care vor să aducă cetăţeni din Asia de Sud-Est

Cităm din articol:
Aproape cinci milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate. Cifra reprezintă jumătate din forţa activă de muncă pe care o deţine România. Angajatorii români, pur şi simplu nu mai au cu cine să lucreze […]

Aşa se face că aproape cinci milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate. Cifra reprezintă jumătate din forţa activă de muncă pe care o deţine România […]

Angajatorii români, pur şi simplu nu mai au cu cine să lucreze. Singura soluţie este îndreptarea spre forţa de muncă din ţări mai slab dezvoltate. Forţa de muncă din Asia este una din soluţiile viabile […]

Firma World Wide Work, specializată în recrutarea de forţă de muncă din Asia de Sud-Est, vine cu soluţii complete privind importul de forţă de muncă din aceste ţări. „Chiar dacă cifra şochează, România are la ora asta un deficit de forţă de muncă de aproape două milioane de oameni. Putem să umplem acest deficit cu forţă de muncă asiatică. Nu facem ceva nou. Toate ţările dezvoltate au făcut acest lucru, dar cu decenii în urmă” […]

Salariu Românesc
Salariul minim pe care îl primesc românii este printre cele mai mai mici din Europa, doar Bulgaria are un salariu mai mic ca noi. Evident, acest salariu mic este pe placul firmelor străine care pot fie să preia muncitori calificaţi şi europenizaţi din România, sau dacă îşi deschid aici o filiala să plătească foarte puţin.

Prin urmare, exista un interes uriaş ca salariile mici să fie menţinute în România, atât pentru a avea o ţară membră U.E. în care să se găsească mană ieftină de lucru, dar şi pentru a menţine emigrarea românilor spre U.E. Prin urmare, noi vom oferi U.E. mână ieftină şi europenizată de lucru lucru şi vom primi în schimb cetăţeni din lumea a III-a pe care să îi europenizam noi.

Cui folosește?
Trebuie să privim dincolo de poveste, dincolo de relatarea ca unul dintre muncitori „a plâns” sau ca familiile lor „s-au speriat”. Astfel de chestii se întâmplă, se întâmplă şi cu românii care, europeni fiind, muncesc în Spania sau Germania. Întrebarea este: cui foloseşte aducerea lor? Cui foloseşte aceasta campanie? Cui foloseşte sensibilizarea opiniei publice cu privire la imigranţi?

Nu putem să nu observăm că primul caz de acest fel provine din „ungurime”, deci ajută şi la sporirea disensiunilor intre români şi unguri, doi iepuri dintr-o lovitură. Dacă cazul se întâmpla în inima Bucureştiului, oamenii riscau să se solidarizeze cu „rasiştii”, dar dacă „rasiştii” sunt unguri, punct ochit, punct lovit.

De asemenea, observăm şi că primul caz semnalat de presă implica doi cetăţeni de culoare, deci să recapitulăm: cetăţeni de culoare, unguri „rasişti”, unul a „plâns”, tipul cu metrul de autostrada le-a oferit un loc de muncă… Din punt de vedere al P.R. e perfect, atât de perfect încât ridică prea multe semne de întrebare.

Lecția lucrătorilor din Sri Lanka
Indiferent dacă este o simplă punere în scenă sau un fapt real, problema refugiaţilor sau a lucrătorilor „temporari” veniţi să stea definitiv trebuie analizată cu luciditate. Europa civilizată deja a recunoscut ca „multiculturalismul a eşuat”, iar recent au început să apară studii care demonstrează că diversitatea distruge coeziunea. Cu cât amesteci mai multe rase, religii, culturi, cu atât măreşti şansa apariţiei unui conflict.

În încheiere, poate ar trebui să ştim că Sri Lankezii nu sunt un etalon de toleranţă, la ei în ţara tocmai s-a încheiat un conflict în care peste 35.000 de persoane au fost ucise. Asa ca presa să ne mai lase cu astfel de campanii de sensibilizare.

Lecția pe care trebuie sa o tragem nu este una despre „toleranta” ci una despre manipulare. Din acest moment, este evident care va fi drumul pe care va merge presa din România. Presa va asocia orice opoziție la colonizarea României ca fiind o manifestare de rasism. – Sursa: R.I.

3 comments

  1. Explozia socială din România in 1907 s-a datorat stabilirii dreptului regelui de a numi seful Consiliului de ministri si de a dizolva parlamentul. In actuala (pseudodemocratie) e o similitudine (problemă sumbră care răscoleste linistea poporului român !

  2. Georgeta Lukacs

    Acum prin România bântuie clanuri mafiote ,adăpostite prin ONG-uri , partide politice, secte, consilii de administratie, asociatii,….. care-s sustinute financiar din impozitele si taxele impuse românilor care muncesc cinstit pe salarii de mizerie. Unii mafioti autohtoni sau alogeni escaladează in functii inalte de unde fac jocul jefuitorilor României , vând suveranitatea statului , dau tepe românilor si nu stopează devalizarea României. In Parlamentul României , prin abatere de la regula initială, există ONG-istii sorosisti UDMR-isti care duc o politică antiromânească de conjunctură : ,,De-a soarecele si pisica”/ ,, De-a baba oarba”/ ,, Sus ”/ ,,Jos” / ,, Oblic spre stânga”/ ,,Aplecat spre dreapta”/ ,, Lateral la stânga”,/ ,,Lateral la dreapta”/,, La stânga-mprejur”/ ,,La orizontală” (culcat)/ ,,In picioare” (vertical)/ ,, In genunchi ” / ,,De-a busilea”/,, Aplecat in fată” … Majoritatea cetătenilor români au fost mentinuti in lipsuri materiale ,cu salarii mici si de aceea pleacă după resurse de trai prin Europa.

  3. Sistemul educational actual din România e subrezit prin distrugerea intelectualitătii, marginalizarea valorilor umane românesti, neglijarea câstigătorilor de olimpiade scolare , concursuri sportive sau de altă natură. Infractorii reali sunt apărati de politisti , achitati de instantele de judecată iar cei ,,inventati”(prestabiliti) stau in puscărie, Justitia e controlată de către serviciu , de spăgari. Asadar România e un stat corupt, mafiot, clienteler cu conducători santasabili. Corporatiile au preluat o parte din forta de muncă calificată din România. Multinationalele oferă salarii mici românilor preferând refugiatii pe care-i vor plasa in intretinerea statului român din banii strânsi de la românii care muncesc pe unde apucă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *