“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATI

Mamele ar putea ieși mai devreme la pensie, în funcție de numărul copiilor. Anunțul făcut de guvernanți: „Sunt introduse beneficii suplimentare”

 

pexels pixabay 415824Vești bune pentru milioane de femei din România. Acestea ar putea ieși mai devreme la pensie, în funcție de numărul copiilor.

În funcție de câți copii au, mamele din România ar putea ieși mai devreme la pensie. Dacă legea va fi adoptată, vârsta de pensionare ar putea scădea cu câte un an pentru fiecare copil.

Mamele din România ar putea ieși mai devreme la pensie
Inițiativă este una propusă de liberali, după ce ministrul Muncii cerea inițial o reducere de șase luni pentru fiecare copil.

Despre această inițiativă a vorbit și premierul Marcel Ciolacu, legea urmând să fie aplicată atât pentru mamele care au născut, ci și pentru mamele care au decis să adopte copii.
„ Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut și crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani și 6 luni”,
a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Pentru ca această inițiativă să fie aplicată este necesar ca legea pensiilor să fie actualizată și adoptată în această formulă. Inițiativa este sprijinită atâr de premier, cât și de liderul liberalilor, Nicolae Ciucă.
Care este vârsta minimă de pensionare

Potrivit proiectului, atât femeile, cât și bărbații, au un stagiu minim de cotizare contributiv de 15 ani, iar stagiul complet de cotizare contributiv este de 35 de ani. Începând cu anul 2035, vârsta de pensionare pentru femei va crește la 65 de ani.
Situația este diferită în ceea ce privește femeile care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani.

Pentru acestea, vârsta de pensionare se va reduce cu câte un an pentru fiecare copil, astfel încât pentru creșterea a doi copii vârsta de pensionare se reduce cu doi ani.

Care este vârsta minimă de pensionare

Potrivit proiectului, atât femeile, cât și bărbații, au un stagiu minim de cotizare contributiv de 15 ani, iar stagiul complet de cotizare contributiv este de 35 de ani. Începând cu anul 2035, vârsta de pensionare pentru femei va crește la 65 de ani.

„Persoanele fizice şi juridice au, conform legii, obligaţia de a participa la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale exercitându-se corelativ cu îndeplinirea obligaţiilor. Asigurații care au realizat cel puțin stagiul minim de cotizare în sistemul public de pensii beneficiază de tratament nediscriminatoriu, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege ”, se arată în proiectul de lege.

Conform spuselor premierului Ciolacu, noua lege a pensiilor își propune să corecteze inechitățile și să majoreze pensiile mici, urmând să fie aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2024.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.