Majoritatea olandezilor s-au saturat de est-europeni. Cu MUSULMANII e mai bine?

Aproape două treimi (60 la sută) dintre olandezi consideră că prea mulţi imigranţi din estul Europei s-au mutat în ţara lor, arată un sondaj efectuat de institutul guvernamental socio-cultural SCP şi citat de site-ul DutchNews.nl. Pe de altă parte, probabil din cauza fricii impuse de dictatura corectitudinii politice, populaţia nu este întrebată şi dacă s-a săturat de enclavele formate în marile oraşe din imigranţi musulmani şi descendenţi ai acestora, devenite adevărate focare infracţionale. E mai uşor să critici nişte muncitori est-europeni decât să combaţi imigraţia masivă din fostele colonii sau din diverse state asiatice şi africane. Nu poţi fi acuzat de “rasism”, dar în acelaşi timp ipocrizia nu mai poate să mai fie mascată…

Aproape şase din zece olandezi cred că est-europenii abuzează de sistemul de protecţie socială, iar 47 la sută cred că aceştia le fură locurile de muncă, informează Mediafax. Aproape jumătate afirmă că nou-veniţii din Polonia, Bulgaria şi România provoacă probleme şi sunt mai predispuşi să comită infracţiuni.

Olandezii sunt îngrijoraţi în special de creşterea ratei infracţionalităţii, de tulburarea liniştii publice şi de accesibilitatea locurilor de muncă.

Potrivit biroului naţional de statistică, în Olanda trăiesc aproximativ 600.000 de persoane venite din alte ţări membre UE, iar 20.000 dintre ele solicită indemnizaţii sociale.

În acelaşi timp, jumătate dintre persoanele chestionate de SCP cred că imigranţii est-europeni muncesc cu asiduitate, în special polonezii. Câteva proiecte de angajare menite să ofere locuri de muncă fără calificare, precum muncile agricole – care atrag români şi bulgari – au eşuat.

Pe de altă parte, în Olanda se estimează că trăiesc între 850.000 şi 1.000.000 de musulmani, ceea ce reprezintă între 5 şi 8 procente din totalul populaţiei. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile