Majoritatea francezilor cred că civilizația franceză se va prăbuși

65 % dintre francezi cred că civilizația franceză se va prăbuși

Un sondaj publicat de firma Ifop, susține că mai mult de șase din zece francezi cred că civilizația franceză, așa cum o știm, se va prăbuși.

Sondajul a arătat că o treime dintre persoanele care cred în prăbușirea civilizației franceze, consideră că aceasta se va petrece într-o manieră brutală, și au plasat intervalul de timp al prăbușirii cam în următorii 20 de ani.

Unul dintre motivele principale menționate de respondenți drept cauza principală a unei potențiale prăbușiri, este schimbarea climatică, 27% afirmând că factorii climatici și supraconsumul vor însemna sfârșitul civilizației franceze, relatează publicația franceză L’Aisne Nouvelle.

Aproximativ 15% dintre respondenți au spus că imigrația în masă va fi cauza prăbușirii, în timp ce alți 14% au declarat că conflictele interne din cadrul societății franceze, sau chiar războiul civil, o pot grăbi.

Mulți au avertizat cu privire la un potențial război civil în Franța, inclusiv conducătorul islamist radical Gilles Kepel, care a declarat în 2016 că „Generația Jihad” avea scopul de a distruge Europa printr-un război civil, și de a reconstrui o societate islamică după aceea.

Anul următor, istoricul belgian David Engels a făcut o predicție similară, spunând că „în 20-30 de ani Europa va deveni un stat autoritar sau imperial, după o etapă ce poate fi asemenea unui război civil și decăderii.”

„Mă aștept la un război civil, care să forțeze o reformă socială și politică fundamentală în Europa, indiferent dacă ne place sau nu, urmând exemplul decăderii Imperiului Roman din primul secol Î.Hr.”, a adăugat el.

Imigrația în masă este adesea numită în Franța drept „Marea înlocuire”, termen creat de prolificul scriitor francez Renaud Camus, iar un sondaj publicat în februarie anul trecut, a sugerat că până la un sfert dintre francezi cred în această teorie.

Camus și-a explicat teoria înlocuirii la Breitbart Londra la sfârșitul lui 2018, descriind-o ca fiind „oameni tratați de managementul politic ca un obiect, un produs simplu. Un produs, un producător și un consumator la un loc, un lucru, un număr, nu o ființă umană. ” Sursa

Vezi: Intelectual francez condamnat la 2 luni de pușcărie pentru ca a denumit imigrația în masă o „Invazie”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.