Mai multe țări au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din cauza reacțiilor adverse: „Au fost raportate cheaguri de sânge fatale”

-Danemarca a suspendat utilizarea vaccinului Oxford AstraZeneca coronavirus în timp ce investighează posibile efecte secundare grave
-„Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic”, a spus ministrul danez al Sănătății
-Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania și Letonia suspendă și ele temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca

Danemarca a suspendat pentru 14 zile utilizarea vaccinului Oxford AstraZeneca coronavirus în timp ce investighează posibile efecte secundare grave. Oficialii spun că au primit rapoarte de cheaguri de sânge fatale, dar nu se știe încă dacă există o legătură cu injecția.

În același timp, o asistentă medicală austriacă, în vârstă de 49 de ani, a murit după vaccinarea cu AstraZeneca, iar un danez a murit tot după vaccinarea cu același ser.

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a scris pe Twitter: „Autoritățile din domeniul sănătății au suspendat, din cauza măsurilor de precauție, vaccinarea cu AstraZeneca în urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub formă de cheaguri de sânge fatale. Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic.”

Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania și Letonia suspendă și ele temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!