MAI E PUTIN SI INCEPE RAZBOIUL! IRANUL A LANSAT UN ATAC CU RACHETE BALISTICE ASUPRA BAZELOR AMERICANE! ALERTA LA PENTAGON

Scandalul dintre Iran și SUA escaladează și atinge cote nebănuite. Minim zece rachete balistice, trimise de Iran, a lovit mai multe baze militare americane.

Rachetele au lovit marți noapte baza aeriană al-Asad și pe cea din Erbil, din vestul Irakului, ambele găzduind soldați americani, informează CNN.

Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite sunt balistice. Evenimentele s-au desfășurat chiar în timp ce liderii Congresului american aveau o întâlnire pentru a discuta pe tema Iranului.

SUA, în stare de alertă. Casa Albă, încolțită de militari
SUA au oferit prima reacție după atacul din miezul nopții. Pentagonul a dezvăluit, în cadrul unui anunț scurt, că fost vorba despre un atac cu „mai mult de 12” rachete balistice. Acestea au vizat două baze cu militari americani.

„Este clar că aceste rachete au fost lansate de pe teritoriul Iranului și au vizat cel puțin două baze militare irakiene care găzduiesc soldați americani și personal din cadrul coaliției internaționale!”, a declarat Johathan Hoffman, asistent al secretarului apărării. Este vorba despre baza de la al-Asad și cea de la Erbil.

„În prezent, evaluăm pagubele”, a mai spus oficialul. Oficialul american a ținut să precizeze că americanii se așteptau la acest atac, bazele fiind plasate sub stare de alertă ridicată.

„Pe măsură ce evaluăm situația și răspunsul nostru, vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja și apăra personalul american, partenerii și aliații din regiune”, a declarat Pentagonul.

Acțiunea Iranului a declanșat alerta la Casa Albă. Secretarul de Stat Mike Pompeo și șeful Pentagonului, Mark Esper, au sosit de urgență, informează surse CNN.

Americanii au luat primele măsuri de securintate în regim de urgență. CNN anunță că măsurile de securitate au fost sporite la Casa Albă, iar la punctele de verificare stau ofițeri cu puști de asalt.

SUA și Israel, vizate de următorul atac

Imediat după atac au apărut și primele reacții care confirmă atacul declanșat de Iran. Negociatorul-șef al Iranului în domeniul nuclear, Saeed Jalili, „îl trollează” pe Donald Trump și a postat pe Twitter o imagine cu steagul iranian, fără niciun alt comentariu. Reacția este similară cu cea avută de Donald Trump după atacul în care a fost ucis generalul iranian Qasem Soleimani.

Vezi: A INCEPUT RAZBOIUL! Baze militare americane ATACATE cu rachete balistice! Iranul ameninţă că VA ATACA Dubai şi Israel dacă SUA ripostează

Gardienii Revoluției, trupa de elită a Iranului care a revendicat atacul cu rachete, avertizează că Dubaiul, Emiratele Arabe și Haifa (Israel) ar putea fi vizate de următorul atac. Mai mult, aceasta amenință că dacă Pentagonul răspunde acestui atac, vor riposta cu un atac pe teritoriul american. „Pentagonul spune că SUA vor răspunde atacului iranian. De data aceasta, vă vom răspunde în America” – este mesajul postat de Gărzile Revoluționare pe rețeaua Telegram.

Vezi: BREAKING NEWS! BAZE MILITARE AMERICANE DIN IRAK, ATACATE CU RACHETE BALISTICE DE IRAN!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.