MAGNIFIC! David Popovici, lângă „zei“: Ce spun americanii despre puştiul român

Rezultatele magnifice ale lui Popovici din această vară au deschis un subiect tare interesant: poate deveni David o figură la fel de emblematică, precum legendarii Mihael Phelps (37 de ani, SUA) şi Ian Thorpe (39 de ani, Australia)?

Potrivit Eurosport , americanii de la swimmingworldmagazine.com au analizat această comparaţie.
„E această comparaţie o blasfemie? Nu sugerăm că Popovici e pe picior de egalitate cu Phelps sau cu Thorpe, pentru că, momentan, din punct de vedere al rezultatelor, nu e cazul. Dar ceea ce e de necombătut e că, din punct de vedere al precocităţii, Popovici e omul momentului în înotul mondial. Într-o zi, cu siguranţă că şi el va fi o legendă. Momentan, e un puşti care a intrat într-un club select de mari campioni. Să nu uităm că va împlini 18 ani abia luna viitoare, astfel că a sa carieră se anunţă la fel de frumoasă şi lină precum tehnica sa de a înota. La Phelps şi Thorpe ne raportam la modul în care pluteau prin apă. David Popovici aduce, în multe momente, aceleaşi imagini de geniu în bazin, când înoată. Nu doar că e în elita mondială, dar ne simţim fermecaţi să-l vedem în acţiune. Nu putem decât să ne întrebăm şi să visăm la ce poate atinge. Iar această perspectivă e captivantă“, au scris jurnaliştii americani, potrivit Eurosport.
Michael Phelps şi-a încheiat cariera cu un total de 83 de medalii dintre care 66 de aur! Numai la Jocurile Olimpice, americanul a cucerit 23 de titluri, 3 medalii de argint şi două de bronz.

Citiți și:  Ministrul Novak, mesaje de felicitare DIFERITE în română şi în maghiară, pentru David Popovici

Ian Thorpe a avut, de asemenea, un bilanţ impresionant: 48 de medalii dintre care 37 de aur!

Popovici, un 2022 de vis

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

*Aur la ştafetă 4×100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4×100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Sursa: adevarul.ro/ comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Dana Budeanu își scoate pălăria în fața CAMPIONULUI David Popovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.