MAFIA IMOBILIARA TIGANEASCA DIN TIMISOARA – O NOUA VICTORIE IMPOTRIVA ROMANILOR

vladimir-carpaci
Vladimir Cârpaci, unul dintre liderii mafiei imobiliare din Timişoara

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins la sfârşitul săptămânii trecute recursul municipalităţii timişorene faţă de decizia Curţii de Apel din Timişoara, privind solicitarea de anulare a actului de vânzare-cumpărare a clădirii Spitalului de Copii Louis Ţurcanu, din zona centrală a oraşului de pe Bega, încheiat în anul 2006, între soţii Mariana- Adina şi Alexandru Popescu din Bucureşti şi Vladimir Cârpaci, unul dintre liderii mafiei imobiliare ţigăneşti din localitate.

Municipalitatea timişoreană a contestat în instanţă tranzacţia în valoare de 240.000 de euro, susţinând că nu i s-a oferit posibiitatea, la momentul respectiv, de a-şi exprima dreptul de preempţiune, având în vedere că aici funcţiona o secţie a Spitalului de Copii, informează portalul Ora de Ştiri. Acţiunea a fost introdusă în anul 2011, dar a fost soldată cu eşec atât la Tribunalul Timişoara, cât şi la Curtea de Apel, fiind menţinută şi la ultima instanţă de judecată a ÎCCJ.

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

pneumologie-evacuare-1-640x426

Clădirea cu etaj a aparţinut familiei unui medic, până la naţionalizarea comunistă, de când a fost folosită ca şi spital. După 1989, imobilul a fost revendicat de Eva Georgescu şi tranzacţionat succesiv de mai multe ori, ajungând în proprietatea soţilor bucureşteni Popescu. Laboratorul şi Secţia de Pneumologie a Spitalului au fost evacuate de executorii lui Cârpaci, în toamna anului trecut, când întreg mobilierul a fost scos în stradă.

Municipalitatea a avut mai multe litigii cu clanul Cârpaci, inclusiv pentru executarea unor amenzi, pentru neefectuarea unor lucrări de reabilitare a clădirilor deţinute în centrul oraşului. Potrivit unor declaraţii din 2013 ale primarului Nicolae Robu, Vladimir Cârpaci ar fi efectuat amenajări, cu încălcarea prevederilor legale, ale unei clădiri de pe Bulevardul Mihai Eminescu, fiind amendat cu 100 lei / zi. În zece ani s-a adunat, astfel, o datorie de 365.000 de lei către bugetul local. Conform Digi 24, în contul acestei sume, Primăria Timișoara vrea să-l execute silit pe Vladimir Cârpaci și să readucă în patrimoniul orașului corpul de clădire pierdut.

Citiți și:  Efectul Șoșoacă/Antena 3/Poveste reală cu o pirandă „de valoare” internată în spital: Medicul a fost prins între regulamente şi ameninţările pacientei că vine clanul interlop să dea la oase

ND-TM-mars-mafia-imobiliara-FrontPress-11

Mafia imobiliară ţigănească este una din cele mai stringente probleme cu care se confruntă Timişoara, acest lucru fiind semnalat atât de presa locală sau centrală cât şi de naţionaliştii de la un ONG care au organizat regulat marşuri de protest pe străzile oraşului.

În toamna anului trecut, viceprimarul Traian Stoia declara că mafia imobiliară ţigănească ar avea complici în rândul funcţionarilor publici. Potrivit acestuia, mai mulţi timişoreni au venit la el în audienţe şi s-au plâns de modul în care au fost trataţi de către ţigani. Însă imediat după ce ieşeau din primarie, victimele ar fi primit de fiecare dată apeluri telefonice de ameninţare din partea ţiganilor, la nici câteva minute după ce păraseau instituţia publică.

vladimir_carpaci-31810

LASA UN COMENTARIU