Justitie in ghilimele | MAFIA DIN TRIBUNALE (I)

Tribunal

Ce s-a întâmplat cu cele trei grefiere de la Tribunalul Buzău judecate pentru înșelăciune și fals în declarații

In 2014, niciun judecător din cadrul Tribunalului Buzău nu a fost cercetat penal ori trimis în judecată pentru săvârşirea vreunei infracţiuni.

Cu privire la personalul auxiliar de specialitate, raportul de activitate al instanței buzoiene reține faptul că trei grefieri ai tribunalului au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii, fapte care au constat în decontarea unor cheltuieli de transport necuvenite.

Anul trecut, grefierele Mioara Teodorescu, Liliana Stănciulescu și Elisabeta Crăciunoiu au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune şi fals în declaraţii, fiind acuzaţi că şi-au stabilit fictiv domiciliile în alte localităţi decât cele unde se află sediul instanţelor ca să deconteze cheltuieli de transport, prejudiciul depăşind 60.000 lei.

După punerea în mişcare a acţiunii penale prin rechizitoriu, Curtea de Apel Ploieşti a dispus suspendarea din funcţie a celor trei grefieri. Prin sentinţa penală nr. 2796 din 30.09.2014, Judecătoria Ploieşti a dispus încetarea procesului penal prin împăcarea părţilor cu privire la infracţiunea de înşelăciune şi renunţarea la aplicarea pedepsei pentru infracţiunea de fals în declaraţii.

  • Grefierii s-au întors la serviciu.

Sentinţa primei instanţe a rămas definitivă prin neapelare. Drept urmare, începând cu data de 12 ianuarie 2015, Curtea de Apel Ploieşti a dispus încetarea suspendării din funcţie a celor trei grefieri şi reluarea activităţii în aceleaşi funcţii. – Articol de Cosmin Sontica, Ziua de Buzau

Voi ce parere aveti? Asta este justitie?

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *