Mafia “De Catifea” Țigănească

Un reportaj din mainstream face o radiografie a mafiei țigănești din Timișoara, care prin retrocedări ilegale a pus mâna pe clădiri istorice.

Peste 200 de imobile din centrul istoric al Timisoarei, unele fiind monumente protejate, au fost transformate in ultimii 15 ani in veritabile palate tiganesti. La fel, Aleea CFR este dominata de palate noi, cu 20 sau chiar 30 de camere, toate apar­tinand celor cateva clanuri ale “ro­milor de catifea” din Timisoara.

Ora­sul este stapanit, in mare parte, de fa­miliile extinse ale doi dintre cei mai proeminenti lideri ai acestei mafii: Ionelas Carpaci si Visinel Stancu, ves­ni­ci rivali, cat si de clanul Stancu. In 15 ani, acestia au reusit sa ocu­pe la propriu, uneori cu acte legale, alte ori cu falsuri, cele mai scumpe vile din centrul istoric al Timisoarei, dar sa se improprietareasca si cu te­re­nuri pe care au aparut hoteluri si vile.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

Spre deosebire de clanurile ti­ga­nesti din sudul tarii sau din Ardeal, romii timisoreni evita cat pot bataile de strada si altercatiile cu autoritatile.

Motivul il reprezinta discretia absolut necesara si buna cooperare cu oa­meni-cheie din Primaria Timi­soa­ra, dar si cu magistrati si procurori si chiar cu unii politisti, de la simpli agenti la ofiteri de la Biroul de Com­ba­tere a Crimei Organizate. Modul lor de operare in a pune mana pe imo­bile este folosirea de interpusi, avo­cati si notari.

Asta pentru ca ma­jo­­ritatea romilor din Timisoara au dubla cetatenie romano-germana.

Ionelas Carpaci, primul lider al ro­milor cercetat pentru escrocherii fi­nanciare si imobiliare, fals si uz de fals in inscrisuri oficiale, are de exemplu si buletin de Germania. Acelasi om, aceeasi fotografie, insa o alta iden­titate: Johann Sandner, cu re­se­dinta in Germania.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Asa se explica de ce sutele de membri ai acestor clanuri vin acasa, la Timisoara, doar de doua-trei ori pe an: de Sarbatori sau la nunti, botezuri si inmormantari in fa­­milie. Atunci, pe strazile orasului apar zeci de masini de lux, de la BMW si Mercedes, la cei modesti, si pa­na la Bentley, Porsche, Ferrari si Lamborghini.

Citeste restul articolului pe Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. Tiganii ne sfideaza si ne rad in fata. Unul din puradeii acestui clan si-a cumparat-o pe Simona Trasca. Aia e cunoscuta de femeie de moravuri usoare, insa mai grava este alta poveste, auzita chiar de mine: intra un sef de clan din Timisoara intr-un bar si se duce langa o romanca care statea linistita si ii spune: 1000 de euro sa facem sex o zi. A iesit scarbita saraca fata. Asa am ajuns! Chiar nu vrea nimeni sa lupte?

  2. Tiganii ne sfideaza si ne rad in fata. Unul din puradeii acestui clan si-a cumparat-o pe Simona Trasca. Aia e cunoscuta de femeie de moravuri usoare, insa mai grava este alta poveste, auzita chiar de mine: intra un sef de clan din Timisoara intr-un bar si se duce langa o romanca care statea linistita si ii spune: 1000 de euro sa facem sex o zi. A iesit scarbita saraca fata. Asa am ajuns! Chiar nu vrea nimeni sa lupte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.