JUSTITIENATIONALSTIRI

MAFIA CU EPOLEȚI / POLIȚIST REȚINUT ÎN CAZUL FABRICII DE DROGURI

„Fabrica de vise din Iasi”, au fost confiscate 81.102 de vape-uri. Mascatii au retinut un canadian, un politist si un psiholog

Polițist meltean. Imagine cu caracter ilustrativ.
Polițist meltean. Imagine cu caracter ilustrativ.

Un cetatean canadian, un politist si un psiholog au fost retinuti, miercuri, de politisti in urma perchezitiilor la o fabrica de vape-uri cu droguri din Iasi. In total, au fost retinute 28 de persoane.

Politistii si procurorii DIICOT au efectuat marti peste 120 de perchezitii la o grupare specializata in operatiuni de vapat, acestea folosind substante cu efecte psihoactive.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru aktual24.ro ca sunt vizate fabrica CanX CBD din satul Balciu (Iasi) si un magazin de pe Calea Victoriei, „Legal Zik”.

„La datele de 19 si 20.09.2023, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea a 28 de inculpati, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile legii.

Precizam ca printre persoanele retinute se afla un cetatean canadian, actionar majoritar al fabricii situate in judetul Iasi, un agent de politie si un psiholog.

In urma celor 121 de perchezitii domiciliare efectuate au fost identificate si ridicate 81.102 vape-uri, 3237 bucati acadele, 1316 cutii si pungi continand jeleuri, 169 cutii si borcane cu prajituri, 3692 de recipiente de diverse marimi, cantitatea de aproximativ 40 de tone canepa industriala, 400 de cutii si borcane cu substanta vegetala, 169 seminte de canabis, 2 plante de canabis, cantitatea de 74, 2 litri substanta , 149 kilograme vape-uri stricate, sumele de 299.333 lei, 29.225 euro, 9.200 USD, 5 kilograme de argint sub forma a cinci lingouri, monede de argint, 23 de laptopuri si 65 de telefoane mobile.

S-a retinut ca incepand cu finele anului 2022, mai multe persoane care sunt angajate sau controleaza doua societati comerciale de pe raza judetului Iasi, au constituit un grup infractional organizat, avand ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea si alte operatiuni cu substante susceptibile de a avea efecte psihoactive. In acest context acestia produc si comercializeaza dispozitive electronice de vapat si produse de tip „edibles” ( jeleuri, prajituri, drajeuri etc ) cunoscand ca au in compozitie substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, identificandu-se in cursul investigatiilor substantele HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P si in unele cazuri inclusiv THC.

De asemenea, s-a stabilit ca in perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului infractional au produs in vederea comercializarii peste 100.000 de dispozitive tip VAPE care contineau substante care produc efecte psihoactive ( HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P) de natura a pune in pericol viata persoanelor care le consuma.

In cursul acestei zile, urmeaza sa fie sesizat judecatorul de drepturi si libertati, cu propunerea de arestare preventiva a inculpatilor, pentru o perioada de 30 de zile.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi”, au anuntat autoritatile.

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.