MAE: Trei români infectaţi cu coronavirus în Italia / BREAKING NEWS

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, vineri, faptul că trei români au fost infectați cu coronavirus în Italia. Cei trei cetățeni români au fost diagnosticați în regiunile Treviso, Lombardia și Emilia-Romagna (Bologna).

Românii confirmați cu coronavirus sunt printre cei 3.296 de oameni diagnosticați cu Covid-19 până în acest moment, pe teritoriul Peninsulei. Bilanțul morților a ajuns la 148.

„În continuarea informațiilor privind existența unor cetățeni români printre persoanele depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul Republicii Italiene, MAE face următoarele precizări:
Potrivit datelor obținute în cursul zilei de ieri de către reprezentanții Ambasadei României la Roma și ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificați 3 cetățeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat”, a anunțat MAE, într-un comunicat.

Românii cu coronavirus, din Treviso, Lombardia și Emilia-Romagna
„Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova. De asemenea, autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum și oficiile consulare române din Republica Italiană, încearcă să obțină informații suplimentare despre starea celor trei români.

MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a recomandărilor autorităților italiene, precum și necesitatea manifestării unei responsabilități individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenție, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

În acest context, MAE reamintește că cetățenii români din străinătate care doresc să solicite informații despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor români și nu este un număr de urgență. De asemenea, informații actualizate sunt disponibile și pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată COVID-19.

LASA UN COMENTARIU