GENERAL

Macron avertizează că vine măcelul: „Ce e mai rău încă nu a venit”. Putin va merge până la capăt

image 2022 02 7 25353239 41 vladimir putin emmanuel macron tete tete kremlin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a exprimat, joi, 3 martie, intenția de a-și continua „fără compromisuri” ofensiva împotriva „naționaliștilor” din Ucraina, potrivit unui anunț venit de la Kremlin. Poziția șefului de stat rus a fost accentuată în cadrul unei convorbiri telefonice purtate cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Vladimir Putin este determinat să continue războiul în Ucraina – asta arată discuțiile purtate joi între președintele rus și omologul său francez, potrivit Kremlinului. În aceeași zi, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a transmis presei internaționale că rușii vor continua invazia militară până la „sfârșit”.

Războiul lui Vladimir Putin va continua
„Rusia intenționează să continue fără compromisuri lupta sa împotriva membrilor grupărilor naționaliste care comit crime de război”, a spus Vladimir Putin în conversația pe care a purtat-o cu Emmanuel Macron.

În cadrul aceleiași convorbiri, liderul rus „a comentat în detaliu discursul rostit cu o zi înainte de președintele francez despre războiul din Ucraina, exprimându-și dezacordul cu mai multe dintre tezele sale”.

Kremlinul a făcut referire în mod special la declarația șefului de stat francez, prin care a calificat drept „minciună” faptul că Rusia luptă împotriva nazismului în Ucraina.

Declarațiile lui Emmanuel Macron, negate de Kremlin
Moscova își prezintă invazia în Ucraina, însoțită de bombardamente asupra mai multor orașe care au ucis numeroși civili, drept o „operațiune specială” limitată la estul țării și care vizează în special „denazificarea” statului ucrainean.

Trebuie precizat, de asemenea, că președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, este de etnie evreiască.

În timpul unui discurs către națiune consacrat miercuri seara Ucrainei, Emmanuel Macron insistase asupra faptului că „Rusia nu este atacată, ea este agresorul”. „Acest război nu este un conflict între NATO și Rusia” și „cu atât mai puțin o luptă împotriva nazismului, este o minciună”, a spus președintele Franței, atrăgându-și critici din partea omologului rus.

Rusia încolțește Ucraina, în ciuda negocierilor
În timp ce noi discuții urmează să aibă loc joi, la granița dintre Polonia și Belarus, între o delegație ucraineană și oficiali ruși, Putin a amenințat, de asemenea, că va prelungi lista de revendicări a Moscovei.

„Vorbim despre demilitarizarea și un statut neutru al Ucrainei, astfel încât niciodată vreo amenințare îndreptată împotriva Rusiei să nu emane din acest teritoriu”, i-a spus Putin dlui Macron, potrivit Kremlinului, citat de NDTV.

„Orice încercare de a câștiga timp prin negocieri nu va duce decât la adăugarea de cerințe suplimentare față de Kiev”, a avertizat el.

În timp ce ONU și o serie de ONG-uri sunt alarmate de situația populațiilor civile din Ucraina, Putin a spus că este gata să „coopereze cu partenerii străini pentru a rezolva problemele umanitare”.

Invazia Rusiei în Ucraina, care a început la 24 februarie, a stârnit proteste la nivel mondial și sancțiuni economice împotriva Moscovei.

Macron crede că „ce e mai rău încă nu a venit”
Emmanuel Macron consideră că „ce este mai rău este încă nu a venit” în Ucraina, după schimbul de replici cu Vladimir Putin, care și-a exprimat „foarte marea determinare” de a-și continua ofensiva, al cărei obiectiv este „să preia controlul” asupra întregii țări, potrivit Elysee.

În cursul discuției telefonice de la ora 1:30, la cererea sa, președintele rus i-a spus omologului său francez că operațiunea armatei ruse se desfășoară „conform planului” prevăzut de Moscova și că aceasta se va „agrava” dacă ucrainenii nu vor accepta condițiile sale, a precizat președinția.

„Anticiparea președintelui (Macron) este că ce este mai rău încă nu a venit, având în vedere ceea ce i-a spus președintele Putin”, potrivit Élysée.

Sursa: evz.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.