Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ANALIZE

MĂCEL AMERICAN la SRI

CAPPULLLL BUNNN 696x418 1

Hellvig a plecat! Exact așa după cum am anunțat încă din data de 28 martie! Ce este drept, spre deosebire de fostul șef al Direcției Generale de Informații a Armatei, de acum pensionarul Marian Hăpău, Hellvig a ”fentat” umilința retragerii forțate, printr-o mascată demisie ”de bună voie și nesilit de nimeni”.

02 03

Numai că, ghinion, deși propaganda operativă a început deja să plângă după ”luminatul” Eduard Hellvig, acesta este deja istorie! Și o va simți pe deplin pe propria piele de nefrecventabil, atunci când oamenii nu îi vor mai răspunde la telefoane. Așa după cum nu le-a răspuns nici el multora, atunci când se cuibărise în fotoliul de șef al Serviciului Român de Informații. Serviciu care, mai ales cu războiul care freamătă la granițe, trebuie să meargă înainte în ”marș forțat”… Pentru că Hellvig nu va fi nici președintele României, nici premier sau șeful Partidului Național Liberal. Pentru că se va exila în străinătate, la adăpostul unui post diplomatic sau mai degrabă al unui loc eligibil pe listele liberale pentru europarlamentare.

Modelul SIE
Acum, desigur că ”schimbarea șefilor este bucuria nebunilor”… Și că întregi cohorte de analiști și acoperiți mai mult sau mai puțin documentați contrainformativ s-au repezit să arunce bezmetic cu ”fumigenele” scenariilor instalării a tot felul de ”Delii” în fruntea celui mai important serviciu secret al României. O Românie care, nu trebuie uitat nicio clipă, este totuși stat membru al NATO! Astfel că, în contextul recunoașterii acutizării conflictului armat din Ucraina și mai ales al riscului deja real al internaționalizării acestuia, chiar că nimeni nu se va juca, la acest nivel, cu instalarea noului șef al SRI.

Și uite cum aproape că nici măcar nu mai contează dacă lansarea tuturor acestor piste false este opera pe persoană fizică a acestor idioți utili ai sistemului sau fac parte dintr-un retard scenariu operativ de intoxicare a ceea ce a mai rămas din oricum debila noastră clasă politică. Mai ales că de societatea civilă chiar nu mai are rost să vorbim…

Drept urmare, odată cu vacantarea oficială a conducerii , cel mai de așteptat este ca Serviciul Român de Informații să preia modelul Serviciului de Informații Externe. Unul trecut prin mai multe ”vacantări”… Și atunci când, de fiecare dată, stabilitatea serviciului a fost garantată de interimatele asigurate de prim- adjunctul operativ. Ceea ce înseamnă că vacantarea postului de director ar trebui să intervină automat la pachet cu preluarea conducerii de facto a Serviciului Român de Informații de către prim – adjunctul Răzvan Ionescu. Interimatul acestuia putând dura chiar și un an sau mai mult, până la viitoarele alegeri prezidențiale, după modelul deja brevetat în mai multe rânduri de către Serviciul de Informații Externe.

Se schimbă liniile!
Numai că, în paralel este dezvoltat și un ”Plan B” prin care se forțează impunerea schimbării totale a liniilor la conducerea Serviciului Român de Informații. Partida americană având deja pregătit și omul care să preia ”din mișcare” șefia SRI. Astfel că s-ar putea să asistăm inclusiv la un ”come back” cu adevărat spectaculos la vârful serviciului.

Unul la care, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, oricum sunt date ca ”iminente” două plecări. Este vorba de către chiar doi dintre adjuncții directorului Serviciului Român de Informații!

Primul sacrificat în complexa și încă imprevizibila operațiune de schimbare a liniilor fiind adjunctul directorului SRI, general – locotenentul Cristian Bizadea. Cel care beneficiază de următoarea prezentare oficială:

”Domnul general – locotenent Cristian Bizadea, anterior numirii, a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj : locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operațiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI.

A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI.

În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea din București, cu teza intitulată „ Orientul Mijlociu Extins – o perspectivă demopolitică”.

Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea din București și la Academia Națională de Informații „ Mihai Viteazul”.

Este licențiat în drept al Universității ” Lucian Blaga” Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Vorbește fluent limba engleză. S-a născut în anul 1976, în București. Are un copil”.

De asemenea, poate chiar mai semnificativă decât previzibila plecare a generalului Cristian Bizadea este cea a unui alt adjunct al directorului SRI, generalul – locotenent Adrian Ciocîrlan.

Prezentarea oficială a acestuia fiind, fără putință de tăgadă, extrem de concisă față de câte ”valuri” a făcut longeviva carieră a acestuia la vârful Serviciului Român de Informații…

”Domnul general – locotenent Adrian Ciocîrlan, anterior numirii, până în anul 2010, a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj. În perioada 2010 – 2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013 – 2016, a condus Direcția Generală Apărarea Constituției.

În anul 2020 i-a fost acordat gradul de general – maior.

A participat la misiuni, acțiuni și operațiuni complexe derulate în special pe profil de contraspionaj , în cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de Securitate desfășurate în țară și străinătate.

A urmat cursurile Facultății de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații ” Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit în anul 1996.

Vorbește fluent limba engleză și limba franceză.

S-a născut la 25 mai 1974, în București. Este divorțat și are doi copii”.

Aceleași surse convergente ale noastre susținând că un singur adjunct al directorului SRI va rămâne pe poziție…

”Domnul general-locotenent Gheorghe Stancu-Răducu, anterior numirii, a ocupat funcția de șef al Direcției Logistică.

În anul 2020 i-a fost acordat gradul de general-maior.

La data de 20 octombrie 2009 a fost numit șef al Direcției Logistică ( prevăzută cu gradul de general-locotenent).

La data de 01 iulie 2008 ofițerul a fost numit în funcția de locțiitor al șefului Direcției Înzestrare și Patrimoniu.

Începând cu anul 2002, ca urmare a rezultatelor obținute în activitatea profesională, a fost promovat în funcția de șef birou, iar la data de 15 mai 2006 în funcția de șef sector.

În anul 1992 a fost admis pe locurile SRI la cursurile de zi ale Academiei Tehnice Militare. La finalizarea anului III de studii i s-a acordat gradul de locotenent, iar la 25 mai 1998 a fost repartizat la Serviciul Român de Informații și numit în funcție la Direcția Logistică.

Vorbește fluent limba engleză.

S-a născut la 5 aprilie 1973 în orașul Târgu – Secuiesc, județul Covasna. Este căsătorit și are doi copii”.

Vatră vrea, dar poate…?
În aceste zile mai fierbinți și decât canicula de afară, pe culoarele sistemului se negociază intens ”predarea controlată” a celor mai importante funcții din serviciile secrete. Fără ca aceasta să însemne musai și schimbarea celor aflați la această oră pe respectivele posturi. Un astfel de caz fiind cel de la chiar ”Protecția Internă” a SRI, acolo unde generalul Ștefan Vatră și-a arătat disponibilitatea de a asigura continuitatea stabilității în această Direcție – cheie… Rămânând de văzut dacă, deși vrea, ”nea Fane” și poate…

Oricum, ”planul american” are drept scop imediat ”tăierea tuturor legăturilor primejdioase” ale celui devenit ”inamicul public numărul unu”! Și a cărui identitate, cu ”nume, prenume, grad și CNP” îl vom dezvălui mult mai curând decât se așteaptă oamenii de legătură ai acestuia de la vârful sistemului, mediului de afaceri și clasei politice deopotrivă…

Catalin Tache / Ziarul National

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.