”Mă simt ca o mare fraieră!” spune românca de la Madrid care a mobilizat diaspora să-l voteze pe Iohannis

ihn

O româncă de la Madrid, care a mobilizat diaspora în 2014 pentru alegerea preşedintelui Klaus Iohannis, e dezamăgită de toată clasa politică românească şi spune că nu va mai merge la vot. Susţinătorii şefului statului îl părăsesc rând pe rând.

“Mă simt exact ca o mare fraieră şi nu neapărat în urma evenimentelor din ultimele zile, de câteva luni bune. Clasa politică îşi bate joc, pur şi simplu, de poporul român(şi din ţară, şi din străinătate). Dacă m-am convins de un lucru în aceste luni, din noiembrie 2014 până acum, e faptul că nu voi mai vota până când cetăţenii vor avea drept direct în numirea candidaţilor la parlamentare, prezidenţiale, locale şi pe criterii de competenţă şi moralitate. Manipularea pe care am înghiţit-o cu: “E dreptul tău, ca să ţi-l exerciţi au murit strămoşii tăi” nu mai funcţionează. Nu cred că au murit ca să aleg între doi posibili infractori, e ca şi cum m-aţi pune să aleg între moartea prin spânzurătoare sau împuşcare, acelaşi rezultat”, spune tânăra.

Facebook a decis

Ramona Elena Bărbulescu este o fostă învăţătoare din Vâlcea care a lăsat catalogul şi-a plecat în lume, alături de soţul şi fiica sa, în vârstă de 2 ani, pentru un trai mai bun. Au ajuns în Spania în anul 2002, cu credinţa că vor reuşi să-şi facă un rost şi să asigure un viitor strălucit copilului.(…)

“Facebook a avut multe de zis şi a decis. Noi am încercat să ne menţinem imparţiali, am promovat foarte mult campaniile de ieşire la vot. Am trăit o Revoluţie. Nu pot descrie sentimentul pe care l-am trăit între turul 1 şi 2. Îmi repetam într-una: “Se poate, nimic nu e imposibil”. Ziua de 16 noiembrie mi-am petrecut-o la secţia de votare din Coslada, de la 7 dimineaţa până pe la 21.45. Împreună cu Benimina, Elena şi Teofil, din iniţiativa Fadere, am strâns semnături de la oamenii nemulţumiţi, în speranţa că în viitor acele scene să nu se mai repete”, spune Ramona Bărbulescu.

A coordonat manifestaţiile din Europa

Implicarea şi dorinţa de reuşită au fost esenţiale. Românii au devenit din ce în ce mai apropiaţi, au devenit un singur glas. “Diaspora s-a unit, FADERE a unit-o. Prin intermediul reţelelor de socializare şi cunoscuti am format un grup de reprezentanţi de Asociaţii din toată Europa.  Am organizat şi coordonat manifestaţiile care au avut loc în toată Europa înaintea turului 2. Au fost reprezentanţi şi din ţară care ne-au susţinut. Această uniune continuă. Diaspora încă are multe probleme de rezolvat”, precizează Ramona.

Autor: Ionela Stanila

3 comments

  1. Atat de lat in spate sa fi fost d-l Klaus , incat nu s-a vazut toata clica ??? Ati votat, din pacate, in necunostinta de cauza , impunandu-ne un presedinte incapabil, in baza unor promisiuni (minciuni). Nu se va schimba nimic in bine. Eu mi-am, anulat votul pt ca am deschis bine ochii si am ajuns la concluzia ca la ora actuala nu exista niciun politician demn sa ocupe o functie , oricare ar fi ea, sa fie interesat in a face ceva … cat de putin pentru tara asta. Stati linistiti. La fel au votat mii de oameni care mai sunt pe meleagurile astea…Macar ei s-au ales cu o punga de "bors magic" sau un pachet de biscuiti

  2. Diaspora,de ce nu sa-r cata de trebusoara ei,fratilor,de ati trecut gardul in partea aia,uitati complet,de Romanica,sunteti salvati,cum nar fi,nu aveti dreptul,la plangeri,nu votati,nu fiti fraeri,pentru ca nu se va schimba nimic nici odata,ajutatii pe apropiati,sa plece si ei,au ramas intr-o tara,de rahat distrusa complet,au ramas numai,bolnavii,betivii,putorile,si necarturarii,si o gasca de excroci,cei administreaza,pacat ,pacat,nu mai spuneti la nimeni ca sunteti din Roomania!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *