NOUTATISOCIETATE

Lupta pentru suprematie a clanurilor interlope din Romania

asasinate-in-interiorul-gruparilor-mafiote-din-romania-lupta-pentru-putere-a-clanurilor-interlope-prea-crunta-chiar-si-pentru-politisti-147128

În ultimii ani, România a fost îngrozită de mai multe asasinate interlope. Lupta pentru putere i-a făcut pe mafioți să se împuște sau să se înjunghie în plină stradă, sub privirile altor cetățeni.
Galaţi – de două ori, Craiova, Piatra-Neamţ şi Piteşti sunt oraşele româneşti în care s-au produs, în ultimii şapte ani, asasinate în interiorul grupărilor mafiote. Cu toate acestea, oamenii legii continuă să nege că în România ar exista clanuri interlope.

Primul asasinat celebru din lumea „underground” românească a avut loc la Galaţi în noaptea de 8 spre 9 iunie 2008, atunci când liderul interlop Marian Ivan (43 de ani) a fost atacat cu săbiile de rivali şi ucis în plină stradă. Ivan era unul dintre pilonii sistemului mafiot din România. El avea relaţii cu clanurile interlope din toată ţara, fiind chemat de fiecare dată la marile negocieri unde se stabileau teritoriile. Însă asta nu era tot. Interopul era interesat inclusiv în politică, fiind piesă de bază în staff-ul electoral al lui Andrei Lişinschi, candidat la Primăria Galaţiului la alegerile din 2004 şi 2008.

Începutul crimelor pentru bani şi teritorii fiind dat, după circa două luni, respectiv pe 25 august 2008, o altă crimă interlopă îngrozea România. Scena de luptă a mafioţilor s-a mutat la Craiova, victima fiind liderul interlopilor din Oltenia, Mihai Pârvu, cunoscut sub numele de „Caiac”. El a fost asasinat, tot în plină stradă de un infractor din linia a doua a crimei organizate, pe nume Cătălin Mavrichie. Totul a ponit de la o partidă de poker la care finul lui Caiac a fost prins trişând de către Mavrichie. Aceasta a cerut banii pierduţi la cărţi (circa 48.000 de euro) înapoi, iar de aici a ieşit un măcel în toată regula. S-au scos săbiile şi pistoalele, iar Caiac a fost ciuruit de Mavrichie şi a murit în drum spre spital.

Un al treilea asasinat interlop răsunător s-a întâmplat la Piatra Neamţ, în noiembrie 2010. Atunci, fraţii Gheorghiţă şi Bogdan Mararu, de 32, respectiv 36 de ani, cunoscuţi ca fiind capii lumii interlope din partea de nord a Moldovei, au fost împuşcaţi într-un restaurant unde serveau prânzul. Gheorghiţă Mararu, care a fost împuşcat de patru ori (trei gloanţe perforându-i inima), nu a supravieţuit atacului, în schimb fratele acestuia, Bogdan, care a fost împuşcat doar de două ori, a fost salvat de medici.

După nici măcar o lună, răfuielile mafiote aveau să aducă un nou asasinat. De data aceasta la Galaţi. Din nou la Galaţi, căci povestea acestor asasinate înfrocoşătoare a început la malul Dunării, cu moartea lui Marian Ivan. Totul a pornit de la o reglare de conturi între interlopi, într-un restaurant chinezesc aflat chiar în centrul oraşului. Maricel Nicolau, zis „Chiaburu”, care printre altele era liderul unei reţele de trafic de carne vie, a fost ucis într-o confruntare cu doi membri ai grupării ţigăneşti „Stănescu”.

În mai 2013, municipiul Piteşti avea să intre în forţă pe harta crimei organizate din România. Un apel disperat la 112 a anunţa, în miez de noapte, că în cartierul Prundu s-au auzit mai multe împuşcături. Agenţii sosiţi la faţa locului l-au găsit pe piteşteanul Ionel Rădulescu fără suflare, pe asfaltul din faţa blocului în care locuia. Victima a fost împuşcată de şapte ori, în cap, torace şi picioare, de la mică distanţă, într-o reglare de conturi de tip mafiot. Asasinatul fusese planificat din vreme, căci firele de la iluminat fuseseră tăiate, tocmai pentru locul crimei să nu fie vizibil martorilor.

În ultimii doi ani, potrivit statisticilor oficiale, grupurile infracţionale de tip organizat s-au dovedit a fi responsabile de mai bine de 26% dintre infracţiunile comise cu violenţă pe teritoriul României. Iar asta spune, fără îndoială, foarte multe.

CITESTE SI: 

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.