Lupta pe ciolan. Florin Cîțu pregateste LOVITURA FINALA. Sunt negocieri la sânge pe funcții viitoare

Florin Cîțu, pare să aibă deja planul făcut și în aceste momente face negocieri la sânge pe funcții viitoare pentru oamenii care îl susțin în acest moment. Astfel, în PNL se împarte deja ciolanu puterii chiar dacă mai sunt două luni până la congresul în care se va stabili noul șef al liberalilor.

Echipa lui Florin Cîţu discută în ultimele zile împărţirea funcţiilor politice din Guvern şi Parlament, chiar dacă mai are de așteptat două luni pentru rezultatul alegerilor din PNL unde va candida împotriva lui Orban pentru șefia partidului.

Premierul Florin Cîțu trebuie să facă loc pentru cel puțin două nume personale în Guvern
Mai mult, se pare că din actualul Guvern vor fi scoase cel puţin două nume, pentru a-i face loc lui Dan Vîlceanu, un apropiat al lui Cîțu, în timp ce Alina Gorghiu este vehiculată ca noua şefă a Senatului, asta în cazul în care Ludovic Orban este îndepărtat de la preşedinţia Camerei Deputaţilor. Cel puțin asta spun surse politice din echipa Cîţu pentru Adevărul.

Zilele lui Orban sunt numărate
În primul rând, zilele lui Ludovic Orban la şefia Camerei Deputaţilor sunt numărate. Îndepărtarea acestuia ar însemna reînceperea negocierii pentru a treia funcţie în statul român, pentru că liberalii ar fi dispuşi să o cedeze celor din USR-PLUS sau UDMR, pentru ca şefia Senatului să le revină lor și să fie dată lui Alina Gorghiu.

Citiți și:  Cîțu îl cheamă la RAPORT pe Ciucă în scandalul momentului

Omul politic este extrem de apropiat de Florin Cîţu şi vicepreşedintă a Senatului în prezent. Cedarea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaților ar însemna pentru liberali ridicarea unor pretenţii faţă de partidul care va da noul şef al Camerei.

Astfel, dacă UDMR preia Camera Deputaţilor, echipa Cîţu şi-ar dori Ministerul Dezvoltării, acolo unde au cel puţin două variante de miniştri, conform surselor „Adevărul”: Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău. În schimb, dacă USR-PLUS va emite pretenţii, liberalii vor în primul rând Transporturile, însă s-ar mulţumi şi cu Justiţia.

Cine pleacă din actualul Guvern
De asemenea, din Guvern ar urma să plece cel puţin doi miniştri: Bogdan Gheorghiu (Cultură) şi Adrian Oros (Agricultură). Oros face parte din echipa Orban, în timp ce Gheorghiu nu este deloc simpatizat de premier. Nu în ultimul rând, Finanţele ar urma să fie preluate de Dan Vîlceanu (şeful PNL Gorj), bun prieten al lui Florin Cîţu, mai ales că premierul încă duce interimatul acesui minister rămas fără conducere. Echipa restrânsă a premierului se gândeşte că toate mutările ar fi posibile pentru că şi în USR-PLUS vor fi schimbări, după Congresul din octombrie.

Citiți și:  BREAKING Polițiștii îi RĂSTOARNĂ PLANURILE lui Florin Cîțu! DIRECTIVA dată șefului Internelor, Lucian Bode

Oricine va ieşi preşedinte va dori o funcţie importantă: Dacian Cioloş ar putea emite pretenţia să primească un portofoliu cu greutate sau funcţia de vicepremier, în timp ce Dan Barna ar putea ţinti Camera Deputaţilor, o funcţie mult mai vizibilă şi în care controlează un for decizional pentru multe domenii-cheie: legislaţie penală, administraţie, aspecte legate de finanţe.

Gorghiu şi Vîlceanu, cu funcţii-cheie şi-n partid
Alina Gorghiu şi Dan Vîlceanu nu sunt doar pe lista celor care primesc funcţii de top în statul român, ci şi în ierarhia de partid. Dan Vîlceanu este văzut drept alegerea clară pentru poziţia de secretar general al partidului, în condiţiile în care această funcţie este stabilită prin decizie personală a preşedintelui PNL.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *