“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALNOUTATISTIRI

“Lumea Moderna” – Un adevarat HAOS. Iata TARA care DESPAGUBESTE HOMOSEXUALII condamnaţi după al Doilea Război Mondial – Ce PARERE aveti?

Bărbaţii gay condamnaţi penal în Germania în baza unei vechi legislaţii împotriva homosexualităţii urmează să fie reabilitaţi şi despăgubiţi, relatează CNN.

Paragraful 175, care incrimina homosexualitatea în rândul bărbaţilor, a fost adoptat în 1871 şi a fost consolidat de nazişti. El a rămas în vigoare până în 1994.

Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului german, s-a pronunţat prin vot, joi, în favoarea anulării tuturor condamnărilor pronunţate în baza paragrafului 175 în perioada de după al Doilea Război Mondial.

Dintre cei 64.000 de condamnaţi, începând din 1945, aproximativ 5.000 mai sunt în viaţă, potrivit unor date de la Ministerul german al Justiţiei, citate de radiodifuzorul public Deutsche Welle.

Aceşti bărbaţi ar urma să primească compensaţii în valoare de câte 3.000 de euro din cauza condamnării lor, plus 1.400 de euro pentru fiecare an pe care l-au petrecut în închisoare, potrivit DW.

Camera superioară a Parlamentului a anunţat că va adopta proiectul de lege.

„Reabilitarea victimelor paragrafului 175 arată că nu este niciodată prea târziu să se facă dreptate”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter, înainte de vot, ministrul german al Justiţiei Heiko Mass.

VEZI SI: Iata LISTA ONG-urilor care SUSTIN casatoriile intre HOMOSEXUALI: MONICA MACOVEI si NICUSOR DAN vor sa schimbe ROMANIA

De asemenea, legislaţia în vigoare discriminează homosexualii stabilind vârsta consimţământului la 16 ani, în timp ce heterosexualii au dreptul la relaţii sexuale consimţite de la vârsta de 14 ani, a apreciat organizaţia.

Acest lucru înseamnă că bărbaţii condamnaţi pentru că au întreţinut relaţii intime pe când aveau 14 sau 15 ani nu vor fi reabilitaţi, a subliniat ea.

„Ar fi fost drept şi conform jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului să se aplice o vârstă identică celei aplicate heterosexualilor şi să se reducă vârsta în cazul relaţiilor homosexuale”, a apreciat Agenţia federală germană de luptă împotriva discriminării. (sursa)

VEZI SI: DIN MIZERIA LUMII „MODERNE”: Alăptarea la sân a pruncilor nu este „etică” pentru că afectează HOMOSEXUALII care, evident, nu-și pot alăpta copiii adoptați

 

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.