Lumea e în stare de șoc: Scene ABOMINABILE in Ucraina, cecenii au facut prapad

Vladimir Putin a încasat o lovitură de unde nici el nu s-ar fi așteptat. Este cea mai proastă veste venită în plin război. Potrivit unor informații apărute în presă, cecenii, considerați ca fiind segmentul brutal al armatei liderului de la Kremlin, sunt acuzați că ar fi ucis soldați ruși.

Cecenii, aflați sub comanda celui cunoscut drept “soldatul lui Putin“, au fost asociați cu crime de război abominabile împotriva civililor din Bucha și a propriilor frați de arme grav răniți. Mai exact, ei sunt acuzați au executat inclusiv soldați ruși, lângă Bucha.

O grupare de soldați ceceni, temută pentru brutalitatea combatanților săi, ar fi executat nu doar civili ucraineni, ci și militari ruși „grav răniți”, aflați într-un „spital de campanie” la nord-vest de Bucha, au declarat martori oculari pentru Daily Mail.

Luptătorii lui Ramzan Kadîrov, liderul autoritar din Cecenia, cărora li se spune şi „kadîroviți” și care au fost fost folosiți ca instrument de PR în războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin, și-ar fi ucis camarazii și ar fi „operat o cameră de tortură” într-o fabrică de procesare a sticlei. Aceste fapte, dacă se dovedesc adevărate, confirmă acuzațiile făcute de comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Liudmila Denisova.

Citiți și:  BREAKING - Vladimir Putin anunță cucerirea orașului Mariupol

Veste cumplită pentru Putin: Soldații ruși grav răniți, împușcați direct în cap
Artem Hurin, membru al consiliului local din Irpin, oraș învecinat cu Bucha, care este, de asemenea, comandant adjunct în cadrul Forțelor de Apărare Teritorială ale Ucrainei, a fost unul dintre primii care au vizitat Bucha după ce soldații lui Vladimir Putin s-au retras luna trecută, când forțele ucrainene au recucerit localitatea, pe 2 aprilie. Acolo, Hurin a auzit numeroase relatări despre teroarea semănată de ceceni în mai multe zone din oraș, precum strada Yablonska, unde era staționat un grup de kadîroviți ce ar fi trebuit să avanseze pe Kiev.

Potrivit lui Hurin, civilii ucraineni nu au fost singurii pe care kadîroviții i-au torturat și ucis în oraș. Oficialul a precizat că același lucru l-a auzit de la locuitorii cu care a vorbit în Borodianka, oraș care se află la nord-vest de Bucha. Aceștia i-au povestit ce a făcut kadîroviții cu soldații ruși răniți, pe care i-au adus acolo din Bucha.

Citiți și:  Putin, SEMNAL după exploziile din Transnistria. News alert

“Aduceau soldații ruși grav răniți la un spital mare pe care îl aveau acolo, iar pe cei care erau foarte grav răniți îi împușcau în cap. Nimeni altcineva în afară de kadîroviți nu a făcut acest lucru”, a declarat Artem Hurin, pentru The Daily Beast.

Număr copleșitor al civililor uciși: Îi urmăreau cu binoclul și îi împușcau
Primarul din Bucha, Anatoli Fedoruk, a vorbit despre cum unitățile cecene au legat eșarfe albe pe brațele prizonierilor, similare cu cele găsite apoi pe cadavrele civililor executați pe stradă. Iar Hurin a spus că oamenii care ieșeau din case pentru a face rost de hrană și apă erau vânați, pur și simplu: „Îi urmăreau cu binoclul și îi împușcau”. Tot Hurin a confirmat relatările anterioare despre o cameră de tortură aflată într-o fabrică de sticlă de pe strada Yablonska din Bucha – despre care a vorbit și avocatul ucrainean pentru drepturile omului Liudmila Denisova.

Sursa: capital.ro

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.