Ludovic Orban, OUT?! Anuntul MOMENTULUI facut de PSD

Guvernul condus de Ludovic Orban va fi dărâmat. Alertă pe scena politică. Anunțul vine din partea social democraților. Este mișcarea momentului.

Vestea care va cutremura Guvernul condus de Ludovic Orban vine de la Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului.
În opinia acestuia, Guvernul lui Orban a scăpat întreaga situație de sub control și a eșuat gestionarea pandemiei, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Guvernul PNL a scăpat total situația de sub control. Datele ultimelor săptămâni arată că au eşuat în gestionarea pandemiei. Numărul cazurilor confirmate a crescut într-un ritm alarmant. Au eşuat în relansarea economiei. Planul de relansare economică a rămas tot la stadiul de proiect, nimic concret.

Au eșuat în îndeplinirea promisiunilor făcute față de români: dublarea alocațiilor – nu, probabil în scurt timp nici mărirea pensiilor. Sunt rezultatele unei guvernări interesate doar de alegeri și de câștig rapid pentru clientela de partid”, a anunțat Cazanciuc.

Se depune moțiunea de cenzură

Având în vedere cele menționate anterior, președintele interimar al Senatului susține că aceste motive sunt suficiente pentru depunerea unei moțiuni de cenzură, iar astăzi, PSD face și primul pas.

Potrivit acestuia, documentul a fost deja elaborat, iar „cartea neagră” a guvernării liberale urmează să fie prezentată.
„Am anunțat deja intenția PSD de a depune moțiune de cenzură împotriva acestui guvern. Astăzi facem primul pas și prezentăm Cartea neagră a guvernării liberale – suma motivelor pentru care guvernul PNL trebuie să plece. Documentul, elaborat de specialiștii PSD din departamentele partidului, parlamentari și europarlamentari, va sta la baza moțiunii de cenzură.

El prezintă cronologic momentele cheie în combaterea epidemiei, ratate însă de Guvernul Orban, precum și măsurile pe fiecare domeniu în parte care ar fi trebuit luate pentru ca România să nu se afle astăzi în această situație gravă.
Oricât de mult ar încerca liberalii să arunce vina pe alții, pe noi, pe Curtea Constituțională, pe marțieni, pe oricine altcineva, realitatea este una simplă și extrem de clară: guvernul girat de președintele României a minimizat pericolul pentru că doreau cu orice preț alegeri anticipate”, a adăugat acesta.

Au luat măsuri dezastruoase

Totodată, Robert Cazanciuc a mai precizat că pentru măsurile luate, Guvernul nu s-a consultat cu nimeni, iar acest lucru a dus la situații dezastruoase în întreaga țară.
„Nu s-a consultat cu nimeni şi a luat măsuri ce s-au dovedit dezastruoase pntru România. O să vă prezint şase dintre erorile guvernului PNL şi ale preşedintelui Iohannis, erori ce au agravat criza de COVID-9, în loc să o limiteze, aşa cum ar fi făcut orice guvern responsabil, interesat de soarta propriilor cetăţeni şi mai ales de sănătatea lor în această perioadă.
Prima eroare majoră, mesajul inițial privitor la pandemie a făcut ca foarte mulți români să nu ia în serios necesitatea protejării și să nu creadă în acest virus”, a adăugat liderul interimar al Senatului.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *