Ludovic Orban- Declaratii de presa. Ce spune despre cresterea PENSIILOR


Pensiile vor crește în acest an, însă procentul cu care vor fi majorate va depinde de resursele bugetare și evoluția economică, a anunțat premierul Ludovic Orban. El a precizat că Executivul ia în calcul ca majorarea să poată fi plătită și pe viitor, nu doar în acest an.

Premierul Ludovic Orban a declarat că pensiile vor crește în acest an, așa cum era prevăzut, însă a precizat că poate să spună în ce procent se va întâmpla. Potrivit spuselor sale, cuantumul majorării va fi stabilit în funcție de evoluția economiei.

„După cum bine știți, conform pactului de stabilitate, după primele șase luni ale fiecărui an, Ministerul de Finanțe trebuie să publice un raport și prognoze. În funcție de deciziile care se impun, cu siguranță vom crește și pensiile, în funcție de resursele bugetare și prognoze”, a spus premierul.

Citiți și:  S-a aflat totul! Anunț despre RECALCULAREA pensiilor! Este răsturnare totală de situație

Orban a evitat să spună dacă se va respecta prevederea din legea pensiilor, conform cărora procentul de majorare va fi de 40%, arătând că obiectivul guvernului este ca pensiile să crească în funcție de resursele bugetare și evoluția economică, astfel încât să poată fi plătite și pe viitor.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU