Lucrul ieșit din comun pe care NU îl știai despre Mihai Eminescu

eminescu-banner91248129

Ce spun cei care l-au cunoscut cu adevarat pe Mihai Eminescu? Vei ramane surprins.

Multi idioti din acea perioada spuneau despre el ca este neingrijit si ca hainele pe care le poarta sunt vechi si rupte.

Dar cei care l-au cunoscut cu adevarat spun despre Mihai Eminescu ca era un om simplu care stia sa poarte hainele. La intalnirile literare din casa lui Misu Paleologu Eminescu venea adesea imbracat „elegant si purta cu dezinvoltura si prestanta fracul”.

CITESTE SI:

Era destul de timid cu persoanele pe care nu le cunostea, insa se simtea in largul sau mai ales in jurul doamnelor si domnisoarelor pe care „le frecventa”. Eminescu nu era un om trist, cum se credea si cum s-a spus despre el, ci din contra, era un om cu un simt al umorului foarte bine dezvoltat, care provoca rasul celor din jurul lui, spunea deseori glume de care se amuzau cei din jur.

Citiți și:  Ileana Negrea - „Pizda mea e o mașinărie războinică care vrea să își facă dreptate.”

CITESTE SI:

 

Poetul nu a fost intotdeauna sarac. Altfel nu ne putem explica cum a reusit sa umple o birja cu violete de Parma, flori extrem de scumpe si pretentioase in acea perioada.

Mihai Eminescu a fost „un om fermecator, plin de spirit si de umor”, il descria succint Alexandru Paleologu.

CITESTE SI:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Ileana Negrea - „Pizda mea e o mașinărie războinică care vrea să își facă dreptate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.