Lovitură URIASA pentru Klaus Iohannis! În cine au românii încredere?

Pe primul loc în topul încrederii românilor se află secretarul de stat Raed Arafat, se arată într-o cercetare sociologică realizată de institutul Avangarde, condus de Marius Pieleanu. Președintele Klaus Iohannis nu se află nici măcar pe locul doi, fiind devansat de un reprezentant al PSD.

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat, în avanpremieră, câteva dintre rezultatele unui sondaj pe care Avangarde îl va prezenta oficial săptămâna viitoare şi care măsoară încrederea românilor în personalităţi publice.

„Pe primul loc este Raed Arafat, înaintea preşedintelui Klaus Iohannis. Şi mai este cineva înaintea preşedintelui Iohannis: Alexandru Rafila”, a precizat Marius Pieleanu.

Nivel înalt de încredere pentru Patriarhul Daniel
El a spus că poziţia fruntaşă a medicilor Arafat şi Rafila în topul încrederii trebuie privită în contextul pademiei de coronavirus.

Pieleanu a mai spus că, în topul personalităţilor, Patriarhul Daniel se bucură de un nivel înalt de încredere. El a amintit că încrederea în biserică a crescut în perioada pandemiei.

Sociologul a comentat şi procentajul mic atras de principalii candidaţi nominalizaţi de partide pentru funcţia de prim-ministru: dintre cei chestionaţi, doar 12% spun că Florin Cîţu ar fi potrivit să conducă guvernul. 15% îl consideră potrivit pe Alexandru Rafila, 8% pe Dacian Cioloş şi 5% pe Nicolae Ciucă, potrivit unui sondaj Avangarde.

”Cîţu nu are calităţile necesare unei autorităţi”
„Florin Cîţu nu şi-a dovedit în niciun fel priceperea în a conducere o ţară. Ministerul de Finanţe este important, însă (Cîţu) nu are calităţile necesare unei autorităţi. Românii vor autoritate incontestabilă.

Şi probabil că o soluţie bună ar fi fost Alexandru Rafila sau chiar Raed Arafat. În opinia mea, Raed Arafat în (fruntea unui) guvern de criză, având drept unic scop ieşirea din pandemie, ar fi fost o soluţie mult mai bună decât guvernele politice”, a estimat Marius Pieleanu, conform antena3.ro.

În context, trebuie precizat că cele trei formațiuni care formează alianța de centru-dreapta, care își propune să susțină pentru următorii patru ani un guvern, PNL, USR PLUS și UDMR, au anunțat luni semnarea unui acord de guvernare care ar trebui să îi deschidă lui Florin Cîțu calea spre ocuparea poziției de Prim-ministru, dată fiind și susținerea Președintelui Klaus Iohannis pentru această soluție politică.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.