Lovitură totală pentru Vladimir Putin. S-a decis chiar acum

Președinția franceză a UE a informat că reprezentanții statelor membre la Bruxelles au decis marți, 1 martie, să interzică difuzarea pe teritoriul UE a media de stat ruse RT şi Sputnik. Simultan, anumite bănci ruse au fost excluse din sistemul internațional de plăți SWIFT.

Reprezentanții statelor UE tocmai au luat decizia
Reprezentanții statelor din UE au dat undă verde pentru a interzice difuzarea pe teritoriul UE a media de stat ruse RT şi Sputnik. Simultan, a fost decisă și excluderea anumitor bănci ruse din sistemul internațional de plăţi SWIFT, potrivit informațiilor transmise de președinția franceză a UE, preluate de afp.com

Totodată, reprezentanții statelor membre la Bruxelles au aprobat interzicerea participării europenilor la proiecte cofinanţate de fondul suveran rus RDIF. Trebuie menționat că aceste sancțiuni vor intra în vigoare miercuri, după publicarea deciziei în Jurnalul Oficial al UE.

Sancțiuni pe bandă rulantă
Sancțiunile internaționale la adresa Rusiei se extind și în domeniul sportiv. Gigantul german de îmbrăcăminte sportivă Adidas a suspendat parteneriatul cu Federația Rusă de Fotbal, ca reacție la invazia lui Vladimir Putin în Ucraina. Compania realiza și furniza echipamentele echipei naționale de fotbal a Rusiei, încă din anul 2008. Adidas a servit ca producător de echipament al Rusiei, culminând cu realizarea echipamentelor pentru Cupa Mondială din Rusia, din 2018.

Germanii au întrerupt acordul cu echipa națională rusă, pe măsură ce numărul morților crește în Europa de Est. Decizia Adidas vine după ce Manchester United a anunțat că a pus capăt contractului de 40 de milioane de lire sterline cu compania aeriană Aeroflot, deținută de Rusia. În declarația lor, cei de la Man Utd au spus: „În lumina evenimentelor din Ucraina, am retras drepturile de sponsorizare ale Aeroflot. Împărtășim îngrijorarea fanilor noștri din întreaga lume și transmitem condoleanțe celor afectați”.

În altă ordine de idei, UEFA a mutat finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris și, în același timp, a pus capăt parteneriatului de 34 de milioane de lire sterline pe sezon cu compania energetică rusă de stat Gazprom. De asemenea, forul de conducere al fotbalului european a interzis echipelor rusești să participe la competițiile de club, ceea ce a dus la eliminarea echipei Spartak Moscova din Europa League.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *