Lovitură TOTALA pentru Vladimir Putin. Ordinul venit din SUA pregateste DEZASTRUL pentru Rusia

Informație explozivă venită chiar acum. Surse politice susțin că există riscul ca Rusia să fie declarat stat sponsor al terorismului. Dacă acest lucru se va concretiza, Vladimir Putin va primi o lovitură puternică din partea Occidentului.

Scenariu sumbru la nivel mondial. Vladimir Putin ar putea primi o lovitură puternică din partea SUA. Rusia riscă să fie declarat stat sponsor al terorismului, au declarat surse citate de Politico. La aproape jumătate de an de la declanșarea războiului din Ucraina, Departamentul de Stat avertizează Congresul cu privire la o astfel de mișcare.

Surse apropiate subiectului au declarat pentru Politico că recent, Departamentul de Stat ar fi transmis discret liderilor din Congres că este preocupat cu privire la etichetarea Rusiei drept stat sponsor al terorismului.

În ceea ce privește preocupările SUA, conform surselor citate, acesta includ o serie de posibile represalii ale Moscovei precum încălcarea acordului de Istanbul care prevede reluarea exporturilor de cereale mult așteptate pe tot globul.

Citiți și:  Breaking News. China trimite trupe și tancuri în Rusia!

Rusia s-ar putea confrunta cu noi sancțiuni
În cazul în care lucrurile s-ar concretiza, Rusia ar putea primi o lovitură puternică. Sursele citate spun că sancțiunile ar veni automat odată ce Rusia va fi declarat stat sponsor al terorismului.

Scopul acestora este împiedicarea tuturor celor din sectorul privat să se implice în acordul de transport maritim. În același timp, ”relațiile economice legate de materialele nucleare sunt, de asemenea, un motiv pentru care Departamentul de stat are rezerve”, spun sursele citate.

Menționăm faptul că până la momentul actual, SUA au o listă neagră a statelor declarate sponsor al terorismului care este una destul de scurtă. Este vorba despre Coreea de Nord, Siria, Cuba, dar și Iran.

Rusia ar putea fi declarată stat sponsor al terorismului
Amintim faptul că încă de luna trecută au apărut discuții cu privire la aceste aspecte. Președintele Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi i-a spus în luna iulie secretarului de stat Antony Blinken că, dacă nu va pune Rusia pe lista neagră a terorismului, atunci Congresul ar putea să o facă.

Citiți și:  Este nebunie pe piață dupa ANUNTUL Rusiei privind exporturile de petrol

De atunci și până acum, Senatul nu a pierdut timpul și drept urmare a adoptat în unanimitate o rezoluție neobligatorie prin care îl îndeamnă pe Blinken să facă acest lucru. După ce rezoluția a fost adoptată, a urmat apoi un proiect de lege care a fost inițiat de către un grup de membri ai Camerei Reprezentanților.

Documentul prevede că Rusia ar fi desemnată stat sponsor al terorismului, fără să mai țină cont de șeful diplomației de la Washington, arată Politico.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.