fbpx
MEDICAL

Lovitură totală pentru toți cei care s-au vaccinat! Informația care rastoarna absolut totul

Vaccinare RzV 6 1024x682 1

Vaccinarea anti-covid nu înseamnă sfârșitul pandemiei. Chile este a treia țară cu cele mai multe vaccinări, după Israel și Marea Britanie. Doar că, spre dezamăgirea autorităților, în loc să scadă, numărul infectărilor din această țară sud-americană a crescut. Iar dacă se părea că în Chile se zărește lumina la capătul tunelului, acum pare mai mult o licărire.

Potrivit site-ului Inews, ca și în Marea Britanie, gestionarea pandemiei a fost neregulată. În încercarea de echilibra aspectele economice și cele de sănătate, guvernul de centru-dreapta al președintelui Sebastián Piñera, s-a concentrat către cel de-al doilea.

Închiderea țării, oarecum târziu, în primul val, a dus la cele mai mari număr de infectări Covid și la numeroase decese. Lunile de blocare au readus boala la niveluri ușor de controlat. Până acum. Când, în urma reducerii restricțiilor și a unui fals sentiment de siguranță creat de succesul campaniei de vaccinare, Chile a înregistrat noi maxime zilnice de infectări. Deși guvernul a crescut numărul de paturi de la terapie intensivă până la niveluri record, sistemul de sănătate se află în punctul de rupere, odată cu venirea iernii.

Impactul variantelor mai virulente identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Brazilia nu este foarte clar. Dar controalele inadecvate la frontiere ar fi putut să contribuie la această creștere a cazurilor, scrie jurnalista Emily Russell, stabilită la Santiago din 1995.

În plus, țara testează foarte mult și oferă gratuit vaccinuri într-o strictă prioritate. De la începutul vaccinării în masă, la sfârșitul lunii ianuarie, 38% din chilieni au primit prima doză.

Problema este că vaccinul Sinovac Biotech din China, utilizat în principal în Chile, nu este suficient. Șansele de infectare scad semnificativ doar la două săptămâni după a doua doză. Până în prezent, doar 24% din chilieni au primit ambele doze.

Guvernul a redeschis frontierele în noiembrie și a creat un sistem de autorizații pentru vacanțele de vară interne. Centrele comerciale, restaurantele, sălile de sport și chiar cazinourile au fost redeschise, dar cu restricții de distanțare socială.

Acum însă, 90% din populație se întoarce acum la cel mai înalt nivel închidere totală. Doar două permise online sunt acordate pe săptămână pentru a ieși și a face comisioane. Școlile s-au închis din nou, multe pentru prima dată în ultimul an.

Măștile sunt obligatorii pentru toată lumea încă din martie 2020. Chilienii nu pun la îndoială aceste restricții, dar mulți au trăit sub regimul militar brutal al lui Augusto Pinochet, dictatorul care a condus țara din 1973 până în 1990.

Guvernul susține însă că imunitatea de turmă va fi atinsă doar la sfârșitul lunii iunie, când 80% din populația țintă, sau aproximativ 15 milioane de persoane, va fi vaccinată.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.