Lovitura TOTALA pentru Raed Arafat. Basescu: Bine că l-au scos

Șeful DSU, Raed Arafat a intrat în vizorul fostului președinte Traian Băsescu, care declară că „cea mai mare victorie a fost că l-au scos pe Arafat” de la comunicare. Băsescu punctează că de la demiterea lui Vlad Voiculescu, Arafat tace și zilele trecute „făcea chiftele”. În ceea ce-l privește pe premierul Florin Cîțu, acesta își face treaba, în opinia lui Băsescu și dă speranță românilor.

Traian Băsescu consideră că restricțiile se vor reduce treptat, însă prematur pentru că lupta cu pandemia nu s=a terminat. Cu toate acestea, din cauza situației economice și sociale se impun aceste măsuri.

„În mod normal se apropie vremea să se reducă restricțiile. Nu se vor reduce total, evident, dar se apropie sezonul de vară și multe state europene sunt dependente de turism, deci au nevoie să relaxeze condițiile de intrare.

Deci măsurile se relaxează, iar dacă mă întrebați pe mine, puțin cam prematur, pandemia nu este înfrântă. Dar nevoile economice și sociale impun aceste măsuri.

Legat de relaxarea de la 1 iunie, este clar că și guvernul României s-a adaptat la nevoile economice. Industria HoReCa este una importantă, atât prin numărul de angajați, cât și prin veniturile aduse la PIB”, a spus Traian Băsescu.

Cea mai mare victorie a fost că l-au scos pe Arafat
Campania de vaccinare din România tinde să devină un succes, în opinia lui Traian Băsescu, care punctează că în ceea ce privește comunicarea, „cea mai mare victorie a fost că l-au scos pe Arafat”.

Citiți și:  Arafat, ANUNT cumplit în direct. Șoc total pentru români!

„Campania de vaccinare a fost un insucces cât timp a fost foarte rigidă și tinde să devină un succes când vaccinarea se poate face aproape la liber. După părerea mea va fi un succes. Guvernul își va atinge obiectivul de la 1 iunie, cu aproape 5 milioane de romani vaccinați și pe cel de la 1 septembrie, cu aproape 8-9 milioane.

Mesajul Patriarhului a fost foarte important, în mod deosebit pentru mediul rural. Și uitați-vă ce aflux este în biserici, ca și cum nu ar fi pandemie. Un aflux care nu a fost anul trecut, când guvernul a greșit și a intrat în conflict cu biserica. Amintiți-vă cum s-au respectat regulile pe Dealul Patriarhiei de Paști. Biserica a demonstrat că știe să respecte regulile.

Din punct de vedere al comunicării, cea mai mare victorie a fost că l-au scos pe Arafat. De la destituirea lui Voiculescu, Arafat tace. L-am mai văzut zilele trecute că făcea chiftele”, a mai declarat fostul președinte.

Traian Băsescu: Florin Cîțu își face treaba
În privința premierului Florin Cîțu, Traian Băsescu spune că acesta își face treaba și dă speranță.

„Cîțu, așa cu masca pe figură și vorbind repede, își face treaba. Dă termene, dă speranță. Cred că ar trebui făcut un telefon verde invers, cu operatori de la instituții care să sune la cetățenii care nu au venit la vaccinare, pentru că cei mai mulți nu vin din cauza aglomerației. Și discuții cu directorii marilor companii, Ford, Dacia, Oltchim, să încerce să-și convingă salariații să meargă să se vaccineze, spre binele lor. Eu sunt un adept al vaccinării”, a mai declarat Băsescu.

Citiți și:  Arafat a ținut ascuns faptul că anticorpii monoclonali donați erau EXPIRAȚI! Germania și-a bătut joc de români. A trimis medicamente ieșite din termen de două luni

Acesta consideră că acordarea unei compensații pentru cei care se vaccinează este „un tip de mituire” care s-a dovedit nedemocratic. Băsescu este de părere că cei vaccinați sunt un bun exemplu pentru siguranța vaccinurilor și în a-i determina pe ceilalți să meargă să se imunizeze.

„Tipul de mituire nu trebuie utilizat. E un tip de mituire inventat de partide care s-a dovedit a fi nedemocratic. Nu e în regulă și este discriminatoriu față de persoanele care nu optează pentru vaccinare, ei de ce nu ar avea dreptul la un tichet de masă? În momentul de față sunt câteva milioane de oameni vaccinați cărora nu li s-a întâmplat nimic și sunt deja un exemplu pentru ceilalți. Deci povestea cu toxicitatea vaccinului o poate vedea fiecare pe vecinii și colegii lor care s-au vaccinat”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!