Lovitura teribila pentru angajati. Raluca Turcan a facut ANUNTUL

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit recent vești proaste pentru români. Aceasta a discutat cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, pentru a realiza un „plan de bătaie pe termen lung”, iar salariul minim nu va mai creşte în acest an.

Salariul minim nu va mai creşte în acest an!
Conform celor spuse de ministrul Muncii, planul are ca scop o „creștere predictibilă a salariului minim pe economie” și va fi realizat „într-un termen de șase luni”

„Am discutat cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, într-un termen de șase luni să facem un plan de bătaie pe termen lung, pentru o creștere predictibilă a salariului minim pe economie”, a declarat Raluca Turcan.

Când i s-a reamintit de o promisiune a Executivului, conform căreia salariul minim ar fi putut crește în mai 2021, Raluca Turcan a spus că nu a făcut niciodată o astfel de promisiune.

Schimbare în contractele de muncă
Anterior, Raluca Turcan a anunțat adaptarea actelor care reglementează raporturile de muncă la noile realități ale muncii de acasă, ce a fost impusă de pandemia de coronavirus, după ce Guvernul a aprobat un proiect de ordonanță de urgență care prevede posibilitatea folosirii semnăturii electronice avansate sau calificate la încheierea contractului individual de muncă, a actelor adiționale la acesta, dar și pentru întocmirea tuturor înscrisurilor/ documentelor din domeniul relațiilor de muncă.

„Numărul contractelor individuale de muncă cu clauză de telemuncă a crescut semnificativ. Dacă în luna martie a anului trecut, la debutul pandemiei, în registrul general de evidență a salariaților erau înregistrate 50.577 de astfel de contracte, până la sfârșitul anului numărul a crescut la 383.300.

Tendința de creștere continuă și în 2021. În luna martie erau înregistrate aproape 395.000 de contracte cu clauză de telemuncă. Câtă vreme se mențin regulile de distanțare fizică, inclusiv la locul de muncă, iar telemunca rămâne o soluție dezirabilă, angajatorii trebuie sprijiniți, prin simplificarea procedurilor specifice de resurse umane, să utilizeze forme alternative de muncă”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație