Lovitura SUPREMĂ pentru Liviu Dragnea, chiar de la Tudorel TOADER!

Unul dintre cele mai importante proiecte economice ale PSD este fără îndoială Fondul Suveran de Investiții, pentru care ieri s-a adoptat în ședințe de guvern o Ordonanță de Urgență. Lovitura vine însă din curtea lui Tudorel Toader.

Victor Ponta reacţionează, dezvăluind că Ministerul Justiţiei a explicat într-un document oficial că Ordonanţa este neconstituţională.

„Ieri insa Ministerul Justitiei a explicat in documentul oficial pe care il atasez de ce Ordonanta este neconstitutionala- si Ministrul Finantelor a trimis documentul la Secretariatul General ( ca sa se spele pe maini) – si totusi Ordonanta s-a adoptat!!!”, atrage atenţia Victor Ponta pe Facebook, ataşând documente în acest sens.

Cabinetul Viorica Dăncilă a avut pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind cadrul general pentru înfiinţarea de fonduri suverane. Ulterior, după ce vor avea loc noi discuţii şi cu partenerii de coaliţie de la ALDE, social-democraţii vor impune şi un proiect de hotărâre de Guvern de înfiinţare propriu-zisă a celebrului Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, una dintre priorităţile trecute în programul de guvernare creionat de Darius Vâlcov.

Citiți și:  Bomba zilei. Revine Dragnea in politica?

„Un astfel de model de dezvoltare, aplicat cu succes în alte ţări, aduce beneficii pe mai multe planuri, prin investiţii profitabile şi susţinerea unor proiecte în domenii prioritare. Prin înfiinţarea fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii se are în vedere crearea unor vehicule de investiţii financiare sau de intermediere financiară, de acţiuni sau participaţii în proiecte sau companii profitabile, segment neacoperit în prezent pe piaţa financiară din România, care pe de o parte să aibă un rol multiplicator în economie, pentru o dezvoltare sustenabilă, şi, pe de altă parte, să catalizeze, să mobilizeze resurse financiare disponibile către sectorul real şi, în acelaşi timp, către proiecte profitabile. Prin activitatea fondului vor fi susţinute domenii şi activităţi de dezvoltare cum ar fi: finanţarea companiilor româneşti de importanţă strategică, investiţii în industrie, investiţii în proiecte de infrastructură, creşterea competitivităţii economiei româneşti, urmărirea strategiei energetice, pieţele de capital. Sunt proiecte de anvergură, pe care le putem dezvolta împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriate public-privat, aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare”, a declarat Dăncilă.

Citiți și:  EXPLOZIV! Dragnea pregătește marea RĂZBUNARE

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile