Lovitura supremă pentru Dragnea vine de la Tribunalul UE! A pierdut un proces crucial. Un dosar celebru explodeaza


Lovitură dură pentru fostul șef al PSD, Liviu Dragnea. Acesta a aflat, la fix un an de când a fost băgat la pușcărie, că a pierdut un poces crucial. Conform ordonanței de inadmisibilitate, Liviu Dragnea a pierdut procesul de la Tribunalul UE iar acțiunea acestuia împotriva Comisiei Europene a fost respinsă pe motiv de inadmisibilitate.

Decizia vine în contextul în care fostul lider PSD atacase în 2018 răspunsul Comisiei Europene la o plângere a sa împotriva modalității în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariția dosarului de corupție Tel Drum, potrivit g4media.ro

Deoarece în acel moment trecuse termenul legal pentru această plângere iar Liviu Dragnea nu mai putea ataca direct raportul OLAF, fostul lider PSD a acuzat faptul că OLAF nu i-ar fi respectat prezumția de nevinovăție și dreptul de a fi audiat.

Trebuie menționat că în 2018 Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală de către DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum. Acest dosar este bazat pe raportul OLAF și nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.

Cazul Tel Drum
În opinia OLAF, acesta este un caz emblematic pentru fraudarea banilor europeni. Conform raportului, România a făcut obiectul a 11 investigații din partea OLAF, cele mai multe din întreaga Uniune Europeană.

Biroul antifraudă subliniază și cele mai frecvente cauze și metode de subtilizare a banilor europeni: corupția, conflictul de interese și manipularea licitațiilor de acordare a lucrărilor.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *