Lovitură pentru românii cu rate! Anunt de ultima ora facut de BNR

Indicele robor azi, 3 decembrie! Vești uriașe din partea Băncii Naționale a României (BNR) pentru cei care au credite! La începutul iernii, indicele robor a înregistrat o ușoară creștere.

Indicele Robor la 3 luni a marcat o ușoară creștere, azi, 3 decembrie. Astfel, acesta a ajuns la 3.04% după ce, cu o zi în urmă, a atins nivelul de 3.03%.

Atât indicele Robor la 6 luni cât și cel la 12 luni au stagnat, atingând nivelul de 3.12%, respectiv 3.22%.

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, pentru al doilea trimestru, este de 2,66% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din primul trimestru al anului.

Citiți și:  Vin vremuri grele în România! BNR a facut ANUNTUL pentru 2022

În luna mai a acestui an a intrat în vigoare OUG 19/2019 care modifică modul în care este calculată rata pentru creditele în lei cu dobânda variabilă. Astfel, Ordonanţa 19 a stabilit indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.