LOVITURA pentru primarita Clotilde: Procurorul NU va iesi la pensie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a suspendat, marţi, discutarea cererii de eliberare din funcţie prin pensionare a procurorului Sorin Iaşinovschi, care instrumentează dosarul privind alegerile din Sectorul 1.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a suspendat, marţi, discutarea cererii de eliberare din funcţie prin pensionare a procurorului Sorin Iaşinovschi, de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), care instrumentează dosarul privind alegerile din Sectorul 1.

“Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea analizării cererii de pensionare a Sorin Eugen Iaşinovschi, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare (unanimitate)”, potrivit minutei deciziei.

Citiți și:  Cutremur în dosarul fraudării alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Este răsturnare completă de situație

Cine este procurorul care instrumentează dosarul privind alegerile din Sectorul 1
Sorin Iaşinovschi și-a început cariera de procuror după vârsta de 30 de ani, după ce mai bine de 13 ani a fost cadru militar. Procurorul lucrează la SIIJ din octombrie 2018. El susținea că înfiinţarea Secţiei speciale este “singura şansă ca imaginea magistraţilor să fie cea reală”, pentru că “în prezent imaginea justiţiei nu este prea bună”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!